Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Raed Arafat, filosoful sinuciderii: Sunt oameni care nu mai vor sa traiasca!

Postat la: 23.05.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a comentat incidentul de vineri, din Capitala, in care o femeie s-a aruncat de pe un bloc, dupa ce a stat acolo 35 de ore. Fostul ministru al Sanatatii sustine ca perna pneumatica are un efect limitat in aceste cazuri si ca cei care vor sa se sinucida pot sa o faca chiar si in cazul interventiei pompierilor.

"In astfel de situatie, o persoana care doreste sa se sinucida si nu mai face apel pentru ajutor inseamna ca este o persoana cu care va fi greu de lucrat pentru a o convinge sa nu faca acest lucru. Negociatorul creaza o relatie umana cu ea daca reuseste si incearca sa o convinga sa renunte. Informatiile pe care le am de la colegii de la ISU: au avut o platforma de inaltare de salvare de la inaltime, dar persoana, vrand sa se sinucida, daca vedea orice tentativa de a-i salva viata cineva, putea sa o impinga chiar catre sinucidere. Au adus perna acolo cu o ora jumatate inainte sa se arunce. Umflarea pernei putea sa ii atraga atentia si sa o faca sa se arunce.

Cand a vazut agitatie, si ea s-a agitat, si mai tarziu s-a aruncat. Perna are un efect foarte limitat. Este calculata pentru o persoana cu aproximativ 100 de kg, de la o distanta de 20-25 de metri. Daca persoana vrea sa se omoare, daca pui perna jos si o vede, se muta si se arunca langa ea. Exact si efectul daca vrei sa ridici platforma sa o salveze. (...) Sunt oameni care, gata, nu mai vor sa traiasca, si vor sa se arunce sub orice forma. Dovada ca a stat atatea ore, negociatorul a putut sa ii dea apa si sa manance, dar nu au putut sa o salveze, pentru ca exista riscul sa se arunce imediat. (...) Speranta era ca negociatorul sa o convinga sa nu se mai arunce", a explicat Raed Arafat, intr-o interventie telefonica la B1 Tv.

Acesta a mai precizat ca nu are vreun repros de facut cuiva, dupa aceasta tragedie. "Daca as reprosa cuiva, cred ca as face o greseala. Unu: nu am fost acolo, doi: sunt anumite aspecte unde negociatorul este mult mai bine pregatit. Sa intelegem ca nu putem critica pe baza unor comentarii, doar auzind si vazand unele imagini", a mai spus fostul ministru al Sanatatii. Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti sustin ca salteaua gonflabila adusa langa blocul de pe care ameninta o femeie ca se arunca, in Capitala, n-a mai fost umflata deoarece aceasta a inceput sa se agite la vederea pernei uriase.

"In momentul in care ne pregateam sa o umflam, echipa de negociatori a spus sa incetam orice demers pentru ca femeia incepuse sa se agite", a transmis un reprezentant ISU, citat de Adevarul. Pompierii din Bucuresti nu au in dotare plase si saltele care sa fie folosite in astfel de cazuri in care persoane ameninta ca se arunca de pe cladiri, iar salteaua respectiva a fost adusa din judetul Arges. In plus, exista posibilitatea ca, din cauza inaltimii mari de la care femeia ar fi cazut pe saltea, ea sa fi fost aruncata cu putere pe asfalt. Femeia care a stat pe un bloc de opt etaje din centrul Capitalei 35 de ore, amenintand ca se sinucide, s-a aruncat in cele din urma de pe cladire, vineri seara. Femeia in varsta de 62 de ani se urcase inca de joi dimineata pe acoperisul unui bloc de pe Calea Victoriei, langa Biserica Alba.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE