Rasputin. Previziunile călugărului nebun, între adevăr și fantezie

Postat la: 18.07.2013 - 15:27 | Scris de: Anamaria Cadiș

0

Rasputin, numit și Călugărul nebun, a prevăzut sfârșitul lumii pentru data de 23 august 2013. Această previziune îi înspăimântă pe toți cei care îl consideră pe falsul călugăr un prezicător veritabil, în timp ce alții îl văd doar ca un impostor.

Despre Rasputin se spune că și-a prezis propria moarte, dar și dispariția familiei Romanovilor, revoluția bolșevică și problemele cu care urma să se confrunte poporul rus în anii de după decesul său.

Moartea lui Rasputin este înconjurată în mister, inițial se spunea că a fost otrăvit, împușcat și apoi înecat, doar așa au reușit un grup de nobili ruși să scape de Grigori Efimovici Rasputin, mâna dreaptă a țarinei Alexandra. În anii 2000 s-au reluat analizele asupra trupului călugărului nebun și s-a constat că nu au existat urme de otravă în stomacul lui Rasputin și nici semne de înecare. Oamenii de știință au stabilit că acesta a murit prin împușcare cu trei gloanțe, unul dintre acestea pătrunzându-i în frunte.

Misticitatea morții sale apare după ce, la scurt timp după ce a fost descoperit cadavrul său, a fost făcută publică o scrisoare în care Rasputin prevestea tot ceea ce urma să se întâmple. "Scriu și las în urma mea această scrisoare la Sankt Peterburg. Simt că voi părăsi această viață înainte de 1 ianuarie. Vreau să fac cunoscut poporului rus, Papei, Rusiei, mamei și copiilor mei, pământului rusesc, ce trebuie să înțeleagă. Dacă voi fi ucis de asasini de rând, și în mod special de frații mei, țăranii ruși, tu, țarul Rusiei, nu trebuie să te temi de nimic pentru copiii tăi, ei vor domni sute de ani în Rusia. Dar, dacă voi fi omorât de boieri, nobili și dacă ei îmi vor vărsa sângele, mâinile lor vor rămâne mânjite cu sângele meu, pentru 25 de ani și ei nu-și vor spăla mâinile de sângele meu. Ei vor părăsi Rusia. Frații își vor ucide frații, se vor ucide și se vor urî și pentru 25 de ani nu vor fi nobili în țară. Țar al pământului Rusiei, dacă vei auzi sunetul clopotului care îți va spune că Grigori a fost ucis, trebuie să știi asta: dacă rudele tale mi-au provocat moartea, atunci nimeni din familia ta, adică nici unul dintre copiii tăi sau dintre rudele tale nu vor mai rămâne în viața pentru mai mult de doi ani. Vor fi uciși de poporul rus. Eu mă duc și simt nevoia să spun țarului Rusiei cum trebuie să trăiască dacă eu am dispărut. Trebuie să gândești și să acționezi cu prudență. Gândește-te la siguranța ta și spune rudelor tale că am plătit pentru ele cu sângele meu. Voi fi ucis. Nu mai sunt printre cei vii. Roagă-te, roagă-te, fii puternic, gândește-te la familia ta binecuvântată. -Grigori".

Specialiștii se îndoiesc totuși de veridicitatea acestei scrisori și bănuiesc că este un fals al secretarului lui Rasputin, Simonovici, în încercarea acestuia de a-și mistifica fostul șef.

 

PUTETI CITI SI...
DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

    • Isi va da Victor Ponta demisia in urma scandalului ce-l implica pe cumnatul sau?

    • VOTEAZA