Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Siguranţa feroviară ajunge pe mâna directorului care a devalizat CFR Călători- Valentin „Smart" Dorobanţu

Postat la: 11.02.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Conducerea Ministerului Transporturilor depune de vreo luna de zile eforturi disperate ca schimbe conducerea Autoritatii de Siguranta Feroviara Romana (ASFR).

Practic, secretarul de stat Eugen Ispas vrea sa-l inlocuiasca pe directorul ASFR, Mihaela Carabineanu, cu - atentie! - fostul director al CFR Calatori din era Ovidiu Silaghi- Relu Fenechiu- controversatul Valentin Dorobantu demis in 2014 pentru management dezastruos de catre fostul ministru al Transporturilor-Ramona Manescu.

Trebuie precizat ca Valentin Dorobanţu a fost botezat de ceferişti "Smart", pentru şmecheriile pe care le-a regizat în zona transportului feroviar de călători, fapt pentru care a intrat în vizorul procurorilor DNA şi Poliţiei Române pentru "performanţa" de a trage pe linie moartă compania de stat. Pe 14 februarie 2014, fostul ministru al Transporturilor, Ramona Mănescu, şi-a însuşit constatările şi măsurile menţionate în Raportul întocmit de echipa de control a instituţiei pe care o conducea privind ilegalităţile de la CFR Călători SA regizate de Valentin Dorobantu şi a sesizat Direcția Naţională Anticorupţie şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Totodata, Valentin Dorobantu este cunoscut de catre ceferisti si pentru faptul ca atat timp cat a condus CFR Calatori s-a evidentiat ca fiind artizanul aranjamentelor pentru operatorii privati de transport feroviar de calatori in detrimentul companiei de stat. Conducerea Ministerului Transporturilor il va debarca si pe directorul Organismului Notificat Feroviar Roman (ONFR)- Mircea Cristian Arnautu, si in locul acestuia va fi numit Adrian Arion, seful Serviciului Autorizare Punere în Funcţiune Subsisteme Structurale şi Vehicule din cadrul ASFR.

De asemenea, va fi schimbat si Dan Marcel Barbut-directorul Organismului de Licente Feroviare Roman (OLFR) cu Sandu Nicolae, seful Serviciului Incercari, Teste subsisteme structurale, I, CCS Cale si Energie de la ONFR, mai cunoscut de ceferisti sub numele de „Limba".

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE