Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Statuia împăratului Traian care ţine lupoaica în braţe a fost vandalizată: animalul, fără coadă

Postat la: 02.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

După ce statuia împăratului Traian de pe Calea Victoriei a fost vandalizată, lupoaica pe care acesta o ţine în braţe rămânând fără coadă, Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic a precizat că a fost găsită coada, "elementul artistic" fiind reparat în cel mai scurt timp.

In ceea ce priveste vandalizarea monumentului Imparatul Traian , situat in in fata Muzeului National de Istorie, Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic face urmatoarele precizari:

In ziua de 29 septembrie 2017 acest monument a fost vandalizat prin ruperea cozii Lupoaicei (parte componenta a statuii). Dupa recuperarea elementului artistic , Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, a initiat in regim de urgenta procedurile de reintregire a monumentului de for public contractand o firma de specialitate care sa execute operatiile de lipire, cizelare si patinare a monumentului. Aceste lucrari se vor executa in regim de urgenta pentru readucerea monumentului in circuitului turistic al Municipiului Bucuresti, avand in vedere importanta turistica si simbolica a acestui monument de for public.

Elementul artistic a fost recuperat de un reprezentant al Politiei Romane de la Sectia 10 Politie in ziua de vineri, 29 septembrie 2017, care l-a predat Jandarmeriei Romane ce efectueaza paza la Muzeului National de Istorie a Romaniei. Monumentul de for public Imparatul Traian, autor Vasile Gorduz, realizat in dublu exemplar la Sevilla( Spania) si Bucuresti a fost amplasat in anul 2011 pe cale Victoriei ( pe scarile Muzeului National de Istorie a Romaniei), reprezinta un simbol al latinitatii si europenismului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE