Superluna 2013: Cea mai mare lună plină a anului începe în acest week-end

Postat la: 22.06.2013 - 02:23 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Superluna 20013 începe! Superluna 2013 are loc în acest weekend. Uită-te la cer în acest week-end pentru a vedea cea mai mare, cea mai plină și mai strălucitoare lună a anului 2013.

Superluna 2013 este cea mai mare lună plină a anului. Duminică la 13:10 Luna va fi "cea mai plină lună", atingând cel mai apropiat punct de Pamânt, pe orbita sa eliptică în jurul planetei noastre.

Distanța medie a Lunii faţă de Pamânt este de 383.024 km. Duminică la prânz, Luna se va afla la doar 356.991 km distanță, adică cu 26.033 km mai aproape decât de obicei.

Nu trebuie să vă plănuiţi nimic special pentru a vedea cea mai mare lună plină a anului. Doar uitaţi-vă la cer. Superluna este vizibilă cu ochiul liber.

Nu vă faceți griji cu privire la setarea ceasul deșteptător pentru a vedea luna în momentele în care este cel mai aproape de noi sau la apogeul mărimii sale. Superluna 2013 ar trebui să apară în continuare destul de completă și luminoasă în noaptea de sâmbătă și chiar până duminică noapte.

Superluna 2013 poate avea un efect asupra mareelor de pe pamânt, dar chiar dacă vă aflaţi în apropiere de plajă, nu va observa. Oficialii NASA spun ca mareele pot fi cu un centimetru mai mari decât de obicei.

De asemenea, este puțin probabil să observaţi vreo diferență majoră în dimensiunea Lunii în acest weekend - totuşi este posibil să observați că luna este mai stralucitoare.

 

PUTETI CITI SI...
DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

    • Isi va da Victor Ponta demisia in urma scandalului ce-l implica pe cumnatul sau?

    • VOTEAZA