Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Teodorovici va prezida prima reuniune a Consiliului Economic din Preşedinţia României

Postat la: 21.01.2019 - 11:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

În perioada 21-22 ianuarie 2019, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, se va afla la Bruxelles, pentru o serie de reuniuni şi întâlniri bilaterale în contextul exercitării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE), pentru o perioadă de şase luni, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul ministerului de resort.

Astfel, luni, 21 ianuarie 2019, Eugen Teodorovici va prezenta priorităţile României în domeniul financiar în faţa Comitetului pentru Afaceri Economice şi Monetare din Parlamentul European. În plus, luni, ministrul român al Finanţelor va avea o întâlnire cu preşedintele Eurogroup, ministrul portughez al finanţelor, Mário Centeno, şi va participa la reuniunea Eurogroup în format extins.

Marţi, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodorovici va prezida prima şedinţa a Consiliului pentru afaceri europene şi financiare (ECOFIN). Pe agenda reuniunii se regăsesc teme precum programul InvestEU, stadiul revizuirii sistemului european de supraveghere financiară, programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE la nivelul ECOFIN şi Semestrul European. La sfârşitul săptămânii trecute, Preşedinţia română a Consiliului UE a finalizat procesul de adoptare a primului dosar în domeniul afacerilor economice şi financiare, respectiv regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL). Înregistrarea unor progrese semnificative în domeniul serviciilor financiare reprezintă o prioritate a României în Consiliul Afacerilor Economice şi Financiare, au mai susţinut reprezentanţii Finanţelor.

Cele şase dosare aflate în trialog în acest moment sunt în diferite stadii de progres. De asemenea, Preşedinţia română finalizează procesul de adoptare a regulamentului privind plăţile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) şi pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE