Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Trei inculpaţi din Dosarul «Bombonica», în care e judecat Dragnea, îşi recunosc vinovăţia

Postat la: 14.02.2017 - 17:05 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Trei dintre inculpaţi, tinând cont şi de declaraţia lui Gheorghe Nicusor, au spus că recunosc faptele de care sunt acuzaţi de DNA şi vor să fie judecaţi prin procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor. Instanţa a stabilit următorul termen de judecată pentru 28 martie.

Adriana Botorogeanu, una dintre membrele PSD care ar fi fost angajate fictiv la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a depus o cerere, prin avocat, în care recunoaşte acuzaţiile DNA din procesul în care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Femeia care a recunoscut acuzaţiile DNA nu se afla în sala de judecată - avocatul ei sunţine este grav bolnavă, internată în spital. La ieşirea din sala de judecată, Dragnea a spus: "Sunt nevinovat, am cerut audierea de martori noi neaudiaţi de Parchet."

Azi a fost un nou termen, la instanta suprema, în dosarul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat de instigare la abuz în serviciu în legătură cu angajarea a două membre de partid la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman. Fapta ar fi fost comisă pe vremea în care Dragnea era șeful Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman. Întrebat despre declaraţiile de astăzi ale inculpaţilor, Liviu Dragnea a răspuns: "Este problema dumnealor. Nu schimbă cu nimic nici atutidinea mea, nici adevărul. Eu sunt nevinovat. Acest dosar se bazează pe două-trei declaraţii care sunt neadevărate. Eu am să aduc martori la dosar, care nu au fost audiaţi până acum."

Anisa-Niculina Stoica, cealaltă membra PSD care ar fi fost angajata fictiv la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, a recunoscut şi ea acuzaţiile din dosar. "Am înţeles care sunt consecinţele procedurii de judecată simplificată, aşa cum a explicat preşedintele completului de judecată. Doresc să fiu judecată în această procedură, cu reducerea limitelor de pedeapsa cu o treime. Cunosc învinuirile, nu am nevoie de explicaţii suplimentare. Îmi menţin opţiunea pentru apărătorul din oficiu".

Un al inculpat din dosar a recunoscut acuzaţiile procurorilor: Gheorghe Nicusor, fost șef al Serviciului Administrativ, Patrimoniu, Tehnic, Aprovizionare. El a cerut să fie judecat în procedura simplificată. "După ce m-am consultat cu avocatul meu, care mi-a explicat toate consecinţele juridice, am hotărât să fiu judecat în procedura simplificată, care presupune reducerea pedepsei. Preşedintele completului mi-a explicat încă o dată consecinţele acestei proceduri, şi insist în aplicarea acestei proceduri", a declarat el în faţa instanţei. Această procedură implica reducerea pedepsei cu o treime.

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei au citit rechizitoriul din dosarul de abuz în serviciu în care Liviu Dragnea este acuzat alături de fosta lui soţie, Bombonica Prodana, şi de angajaţi ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman. Ulterior, instanţa i-a întrebat pe inculpaţi dacă recunosc integral faptele de care sunt acuzaţi şi vor să fie judecaţi în procedură simplificată, care le-ar putea aduce reducerea cu o treime a pedepselor pe care le-ar putea primi.

Întrebat de instanţă dacă vrea să fie judecat prin procedura simplificată, Liviu Dragnea a spus că vrea să fie judecat prin procedura normală, pentru că se consideră nevinovat şi nu poate astfel să recunoască acuzaţiile pe care i le aduc procurorii DNA. Dragnea a spus că nu se va prevala de dreptul la tăcere, ci vrea să fie audiat. Instanţa a luat la cunoştinţă că una dintre inculpate, Adriana Botorogeanu, a depus o declaraţie prin care recunoaşte acuzaţiile care i se aduc şi vrea să fie judecată prin procedură simplificată, aceasta nefiind prezentă la termenul de marţi întruncât este bolnavă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE