Cauti un job?
Cauti un job?

Un cutremur puternic așteptat în România în 2014

Postat la: 10.10.2013 - 22:10 | Scris de: Anamaria Cadiș

1

Două dintre cele mai importante servicii de monitorizare ale cutremurelor anunță că în țara noastră se așteaptă un cutremur de amploare, acesta putând să aibă o magnitudine de peste 7 grade pe scara Richter. Pe site-ul World Earthquakes, țara noastră este trecută cu un semn de exclamare, semn că se așteaptă un cutremur puternic.

Deși niciun seismolog nu poate spune că este capabil să prezică un cutremur cu mult timp înainte, mai multe instituții analizează frecvența și puterea seismelor și încearcă prin anumite calcule să găsească o constantă cu ajutorul căreia să poată estima perioada în care urmează să se producă un nou cutremur.

Unul dintre cele mai importante site-uri de profil din lume, Worls Earthquakes prezice că în România va avea loc un cutremur de mari proporții în intervalul 2013 - 2015. Principalul argument al acestora este faptul că ultimele două cutremure mari în București s-au produs la un interval de 37 de ani, iar acest termen se va înregistra în 2014.

Și Serviciul Național de Alerte Seismice arată că: "utilizând datele referitoare la cutremurele majore, cu magnitudinea de peste 7.0 grade, din secolul al XII-lea şi până în prezent, teritoriul României este afectat de un număr de 4 de astfel de cutremure majore pe secol. În concluzie, probabilitatea (P) ca un cutremur major de peste M7.0 grade să aibă loc până în anii 2023-2027 este de peste 65%. Având în vedere, ca din 2001 şi până în anul curent 2013 nu s-a produs cutremurul major aşteptat, probabilitatea.

Cei care face aceste statistici nu pot spune dacă ultimul cutremur care a avut loc pe data de 6 octombrie este un semn că urmează un alt cutremur mai puternic, sau dacă acesta este cel anunțat.

 

PUTETI CITI SI...
DE ACELASI AUTOR...
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

sanda, 30 octombrie 2013 17:47

Risc in Aprilie 2014.
Sanda

0
0

ULTIMA ORA

 • "Am negociat şi cu alte echipe din Liga 1 înainte de a prelua Rapidul!" Pe cine a mai vrut Valerii Moraru

  Noul patron al Rapidului, Valerii Moraru, a anunţat pentru ZIUAnews că a reuşit la începutul săptămânii să cumpere şi acţiunile deţinute de Adrian Zamfir, 20%, astfel că a ajuns la un total de 94,7 de procente. Restul acţiunilor rămân în posesia unor suporteri.

 • Ultima invenţie: pantoful cu care nu te rătăceşti

  Indienii lucrează la un produs unic în materie de încălţăminte. Costă doar 100 de euro şi îţi dau garanţia că nu te vei rătăci niciodată. Pantoful smart ar putea fi următorul lucru important când vine vorba de tehnologie portabilă.

 • Dan Șova despre cazul Nana: "Adevărata spălare de bani constă în achiziționarea terenurilor"

  Purtătorul de cuvânt al PSD, Dan Șova, a declarat luni, că există o serie de infracțiuni privind tranzacția de la Nana și asemănările dintre aceasta și o operațiune de albire de bani.

 • Suporterii recalcitranţi sunt înlocuiţi cu roboţi

  Sud-coreenii au rezolvat problema suporterilor scandalagii, înlocuindu-i cu roboţi. Fanfaboţii sunt noii susţinători care ocupă primele trei rânduri de scaune pe un stadion din Coreea de Sud.

 • MESSI n-a scăpat de acuzaţiile de evaziune fiscală nici după ce şi-a plătit datoriile către Fisc

  Chiar dacă în ultimul an a plătit 53 de milioane de euro către Fiscul Spaniol, Lionel Messi nu scapă de acuzele de evaziune fiscală. Un judecător catalan a respins cererea procuraturii de arhivare a acuzațiilor de fraudă fiscală contra lui Lionel Messi și a ordonat continuarea procesului, astfel încât fotbalistul Barcelonei și tatăl său vor fi judecați pentru trei infracțiuni de fraudă fiscală, susține presa de la Madrid și Barcelona, conform Digi Sport.

 • LIGA 1. CSMS IAŞI - VIITORUL 0-0, în etapa 1

  CSMS IAŞI şi VIITORUL au terminat la egalitate penultimul meci al primei etape a Ligii 1. Ambele echipe au trecut de mai multe ori pe lângă reuşita care le-ar fi adus trei puncte, dar în cele din urmă s-au mulţumit cu un egal. 

 • GELU OLTEANU, șeful "Doi și Un Sfert" a fost schimbat de Victor Ponta

  Premierul Victor Ponta a decis schimbarea din funcție a lui Gelu Olteanu, șeful Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI), instituţie cunoscută și sub numele de "Doi și un Sfert". Decizia a fost publicată luni după-amiaza în Monitorul Oficial.

 • Noul iPhone va scumpi telefoanele concurente

  Avântul luat de Apple în pregătirea pentru lansarea noii serii de telefoane iPhone 6 ar putea forţa creşteri de preţuri la produsele companiilor rivale şi chiar întârzia aprovizionarea stocurilor din magazine.

 • Copiii romi din Franța au acces limitat la educație

  Copiii multora dintre romii din Franța au acces limitat la învățământul primar, arată un studiu realizat de ONG-ul Centrul European al drepturilor romilor (ERRC). Studiul preluat de cotidianul francez Le Monde, a fost realizat cu participarea a 118 cetățeni UE de etnie romă.

 • Locuri de tabără ieftine pentru studenți

  Studenții cu venituri reduse, orfani, cu dizabilități sau de etnie romă, proveniți din mediul rural sau din casele de copii vor putea aplica pentru un loc de tabără la mare pus la dispoziție de Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR). 

DIN CATEGORIE

 • TOP CITITE
 • TOP COMENTATE

Sondaj Ziua News

  • Cine credeţi că are dreptate în disputa privind legea reducerii CAS?

  • VOTEAZA
  • Cine consideraţi că va ieşi în avantaj în urma fuziunii dintre PNL şi PDL?

  • VOTEAZA