Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Un fost chestor de poliție, membru ALDE, pus vicepreședinte al Autorității de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră

Postat la: 15.11.2017 - 10:45 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prin Decizia nr. 681/2017, Vasile Gușatu a fost numit în funcția de vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Autorității Competente de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră.

Acesta este un apropiat al ministrului Energiei, Toma Petcu, care anul trecut imediat dupa pensionare, adica in luna mai, s-a inscris in ALDE Giurgiu. Vasile Guşatu este fostul director al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră care este acum si administrator provizoriu la CN Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu. El a mai fost șef la Poliția de Frontieră Giurgiu în perioada când Gicu Iorga, în prezent secretar general în Ministerul Energiei și membru provizoriu în Consiliul de Administrație al Electrica, era șef al Vămii Giurgiu.

Autoritatea Competentă de Reglementare a Operațiunilor Petroliere Offshore la Marea Neagră (ACROPO) a fost înfiinţată în anul 2016, prin legea privind siguranţa operaţiunilor petroliere offshore. Unul dintre rolurile ei este „supravegherea respectării dispozițiilor prezentei legi de către operatori și proprietari, inclusiv inspecții, control, investigări și măsuri de punere în aplicare". Numirile la această Autoritate sunt extrem de importante, în condițiile în care în Marea Neagră s-au găsit zăcăminte foarte mari de hidrocarburi.

Ion Teleanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE