Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Vechiul PNL va avea ministere fara miza in viitorul Guvern Ciolos sustinut de USR. Vechiul PDL ia caimacul!

Postat la: 24.10.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Astazi e programata o intalnire "de taina" la sediul PNL la care va participa premierul Dacian Ciolos. Oficial e vorba despre programul de guvernare viitor, despre deja celebra "Platforma 100", iar Ciolos ar trebui sa clarifice pasii de urmat. Neoficial este vorba despre o negociere pentru portofoliile ministeriale, in situatia in care Ciolos impreuna cu zece ministri sustinuti de USR vor ramane in viitorul guvern, in eventualitatea in care PNL si USR vor castiga alegerile si vor putea forma un guvern (singuri, sau si cu alti aliati).

Trebuie spus ca o parte din negocieri au avut deja loc, dar nu cu vechiul PNL, ci intre USR si vechiul PDL, negocieri despre care Ziuanews a aflat pe surse. Aceste dezbateri s-au purtat intre Nicusor Dan si Gheorghe Falca, dar in fapt au avut girul lui Vasile Blaga, care a dorit sa traga caimacul pentru vechiul PDL. Astfel ca, la negocierile de azi, la care vor participa de la PNL Alina Ghorgiu si Gheorghe Falca, Ciolos vine de fapt cu tema facuta, discutiile urmand a fi destul de formale.

Iata ce au negociat vechiul PDL cu USR, care USR il va sustine pe Dacian Ciolos, impreuna cu alti zece ministri, toti fiind independenti, deci nu se vor inscrie nici in USR, nici in alt partid, dar vor avea sustinerea USR. Viitorul guvern, din ce se stie la ora actuala ar urma sa il pastreze pe Dacian Ciolos ca prim-ministru, dupa care un vicepremier ar urma sa fie Gheorghe Falca, care sa preia responsabilitatea unor ministere cheie, iar un alt vicepremier ar urma sa fie de la USR, unde se vehiculeaza numele lui Clotilde Armand. Un al treilea vicepremier ar urma sa fie Costin Borc, alegandu-se varianta de functionare cu trei vicepremieri, fiecare avand in raspundere mai multe ministere.

Ministrii sustinuti de USR: La Transporturi ar urma sa fie Sorin Buse (sau Liviu Mosteanu), la Sanatate - Vlad Voiculescu, la Munca - Dragos Pâslaru, la Economie - Costin Borc, la Cultura - Corina Suteu (sau cineva de la PNL), Vlad Grigorescu - Energie, Achim Irimescu - Agricultura, Cristiana Palmer-Pasca la Mediu (sau cineva de la PNL) , Dragos Tudorache la Interne si Cristian Ghinea, la Fonduri Europene. Mai in gluma, mai in serios, aceastei formule, cei de la USR ii spun "Nationala lui Ciolos", fiind vorba despre 11 "jucatori", pe cand pe la colturi, in PNL, dupa ce i s-a aflat titulatura, i se spune "Nationala lui Soros".

Acum, conform informatiilor aflate pe surse din interiorul USR, ceilalti ministri, ai vechiului PNL si vechiului PDL, asa cum au fost conveniti de Blaga si Falca in discutiile cu Nicusor Dan si transmise lui Ciolos ar urma sa fie: Aparare - Ilie Bolojan, Educatie - cineva de la PNL, Comunicatii - cineva de la PNL, Dezvoltare - Ghe. Falca, MAE - Lazar Comanescu, Finante - Ghe. Ialomiteanu, Justitie - Catalin Predoiu, Tineret si Sport - cineva de la PNL.

Cum se vede, vechiul PNL ar urma ca dupa negocierile de azi cu Alina Gorghiu si cu Gheorghe Falca sa primesca niste ministere destul de "subtiri", precum Tineret si Sport, Comunicatii si Educatie, fara un vicepremier, pana si ministere precum cel al Culturii, sau cel al Mediului fiind deocamdata puse sub semnul intrebarii. Sa mai spunem ca intelegerea lui Ciolos cu Nicusor Dan este ca, chiar daca USR nu va avea ministri poate, din prima, in noul guvern, la schimbarile de ministri din viitoarele remanieri vor avea si oricum vor fi consultati ca "drept de preemtiune".

Tot aici mai trebuie adaugat ca situatia de la USR este destul de dificila, tocmai din acest motiv astazi Dacian Ciolos s-a dus la liberali la discutie fara participarea lui Nicusor Dan. Asta pentru ca USR nu a terminat fuziunea cu USB si, mai mult, Nicusor Dan nu este de facto presedinte al USR, caz constatat de Biroul Electoral Central care a dat ieri o decizie surprinzatoare, fiind posibil ca USR sa nu poata participa in alegeri si nici sa-i fie recunoscute adeziunile. Decizia BEC apare ca raspuns la o cantestatie depusa de PSD.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE