Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


WhatsApp limitează capacitatea utilizatorilor de a distribui mesaje pe platforma sa, pentru a combate ştirile false

Postat la: 22.01.2019 - 09:18 | Scris de: ZIUA NEWS

0

WhatsApp a limitat capacitatea utilizatorilor de a distribui mesaje, după criticile că platforma sa este utilizată pentru a răspândi informaţii false şi zvonuri şi, uneori, la instigarea la violenţă.

WhatsApp a anunţat că va limita la cinci numărul distribuirilor unui mesaj. Anul trecut, compania a introdus limita de cinci pe piaţa din India, ca test. Platforma a fost criticată în India, după ce a fost acuzată că mesajele distribuite pe WhatsApp au dus la mai multe crime. Extinderea la nivel global a limitei a fost anunţată în Indonezia, unde în luna aprilie vor avea loc alegeri generale.

Vicepreşedintele WhatsApp responsabil cu politicile şi comunicarea a afirmat luni, la Jakarta, că decizia are rolul să combată "dezinformările şi zvonurile". Unii analişti politici au spus că sunt îngrijoraţi că reţelele sociale şi acuzaţiile de ştiri false ar putea influenţa alegătorii în Indonezia, a patra cea mai populată ţară a lumii. Aplicaţia WhatsApp a fost folosită intens în campaniile politice din Indonezia, în special în 2017, în regiunea Jakarta. Platforma a fost vulnerabilă în mod special la criticile că ajută la răspândirea ştirilor false.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE