Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Ziua Internaţională a Educaţiei, sărbătorită joi

Postat la: 05.10.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ziua Internaţională a Educaţiei este sărbătorită joi, în judeţele Brăila, Giurgiu şi în Capitală fiind zi liberă, în timp ce în celelalte judeţe nu se fac cursuri, dar se organizează "manifestări specifice" destinate evenimentului.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a postat pe contul său de Facebook precizări în legătură cu activitatea din unităţile de învăţământ preuniversitar în ziua de 5 Octombrie - Ziua Internaţională a Educaţiei, anunță News.ro. Conform ministrului, în conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic (valabil în anul 2017 la nivel de sector de activitate - învăţământ preuniversitar), încheiat între Ministerul Educaţiei Naţionale şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ, „părţile (semnatare) convin să sărbătorească pe 5 Iunie - Ziua Învăţătorului şi pe 5 Octombrie - Ziua Internaţională a Educaţiei, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente".

De asemenea se stipulează că „în perioada desfăşurării acestor activităţi specifice nu se vor presta activităţile prevăzute în fişa postului a fiecărui salariat din învăţământ". De altdel, articolul 4 din ordinul ministrului Educaţiei Naţionale nr. 3.382/24.02.2017 privind structura anului şcolar 2017-2018, stabileşte că „unităţile de învăţământ vor marca prin activităţi specifice ziua de 5 octombrie - Ziua Internaţională a Educaţiei şi ziua de 5 iunie - Ziua învăţătorului".

În judeţele Giurgiu şi Brăila, dar şi în Municipiul Bucureşti, prin contractele colective de muncă încheiate la nivelul inspectoratelor şcolare, în cadrul comisiilor paritare, ziua de 5 Octombrie a fost declarată nelucrătoare. În celelalte judeţe, activitatea se va desfăşura potrivit contractului colectiv de muncă şi ordinului de ministru, adică vor fi organizate diverse activităţi dedicate Zilei Internaţionale a Educaţiei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE