Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cel mai bătrân om din lume a împlinit 146 de ani. Care este secretul longevităţii sale

Postat la: 03.01.2017 - 10:21 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Mbah Gotho, care locuieşte într-un sat micuţ din provincia Java, deţine documente care atestă că s-a născut în anul 1870, iar autorităţile indoneziene confirmă autenticitatea actelor sale, însă unii experţi se îndoiesc de acest lucru, iar deocamdată nu au fost făcute verificări independente.

Bărbatul a sărbătorit împlinirea a 146 de ani împreună cu nepoţii săi, singurii membri ai familiei care au supravieţuit trecerii timpului. Bătrânul a trăit mai mult decât cei zece fraţi ai săi, cele patru soţii şi copiii pe care i-a avut cu acestea. Petrecerea lui Gotho a avut loc în prezenţa nepotului său şi a soţiei acestuia, care, împreună cu vecinii şi prietenii, i-au cântat „La mulţi ani" bătrânului care i-a privit zâmbind şi care a reuşit dintr-o singură încercare să stingă lumânările de pe tort. Întrebat care este secretul unei vieţi îndelungate, Gotho a răspuns: „Reţeta constă doar în răbdarea."

The Independent scrie că bărbatul a început să pună la punct detalii pentru propria înmormântare încă din anul 1992 şi chiar are mormântul pregătit. În 2016, Mbah Gotho a spus că tot ce îşi doreşte este să moară, după ce a început să aibă nevoie de ajutor pentru a se deplasa şi a mânca. Nepoţii săi afirmă că bătrânul îşi petrece mai toată ziua ascultând programele radio, pentru că vedere i-a slăbit foarte mult.

Astfel, el este, teoretic, cea mai vârstnică persoană din lume, însă acest aspect nu poate fi verificat în mod independent, motiv pentru care nu va putea intra în Cartea Recordurilor. Titlul este deţinut de franţuzoaica Jeanne Calment, care l-a întânit în adolescenţă pe celebrul pictor Vincent Van Gogh şi care a murit în anul 1997, la vârsta de 122 de ani. La sfârşitul lunii noiembrie, cea mai bătrână femeie din lume, italianca Emma Morano, şi-a sărbătorit cea de-a 117-a aniversare şi, de asemenea, a dezvăluit care sunt secretele longevităţii sale.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA

citysmart.ro
detectivi


DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE