Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Exclusiv: Alexandru Noapteş, William Brânză şi Mihai Tatulici joacă golf împreună la Balcic

Postat la: 22.10.2013 - 18:58 | Scris de: Ziua News

0

În aşteptarea unui nou proiect, cunoscutul om de televiziune Mihai Tatulici îşi împarte timpul între cartea de memorii şi practicarea "sportului celor bogaţi". Fotoreporterii ZIUAnews l-au surprins pe fostul realizator tv într-unul dintre cele mai luxoase resorturi de pe litoralul bulgăresc, unde a participat la un campionat de golf. Alături de Tatulici, în complexul de vacanţă din Bulgaria se aflau mai mulţi oameni de afaceri români, printre care şi fostul boss de la CFR Călători, Alexandru Noapteş, trimis în judecată de DNA pentru "ingineriile" regizate la calea ferată, dar şi fostul deputat PDL William Brânză. Politicianul a declarat, pentru ZIUAnews, că sunt o echipă şi merg frecvent pe litoralul bulgăresc pentru partidele de golf. 

Deşi, la începutul verii, se zvonea că Mihai Tatulici este "în cărţi" pentru noua grilă a Televiziunii Publice, controversatul gazetar şi-a retras repede dosarul de la TVR, pe motiv că îi "displac întâmplările de acolo" şi a preferat să stea, un timp, pe tuşă. Aşa că, până la implicarea într-un nou proiect media, realizatorul tv îşi scrie memoriile şi face sport, după cum mărturisea într-un scurt interviu pentru reportervirtual.ro. 

Obrazul subţire cu sporturi de lux se ţine

Pe final de sezon estival, fotoreporterii ZIUAnews l-au întâlnit pe cunoscutul gazetar într-unul dintre cele mai fiţoase hoteluri de pe litoralul bulgăresc, Lighthouse Golf & Spa Resort din staţiunea Balcic, unde, chiar în acele zile, avea loc un concurs internaţional de golf, Cupa Academiei de Golf Demis Papillon 2013.

Îmbrăcat într-o ţinută sport, roz-bombon din cap până-n picioare, Tatulici a fost surprins plimbându-se prin complexul de vacanţă în compania fostului director al CFR Călători, Alexandru Noapteş, cel care a fost trimis în judecată de procurori DNA, în vara lui 2010, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Mai mult, în august 2011, Noapteş a fost declarat incompatibil de Agenţia Naţională de Integritate (ANI), deoarece nu a putut justifica aproape 2,8 milioane de euro din averea sa.

Contactat de reporterii ZIUAnews şi întrebat care este relaţia pe care o are cu fostul boss de la CFR, Mihai Tatulici a refuzat să dea o declaraţie oficială. Singura afirmaţie care poate fi citată este: "Nu sunteţi normali!".

Alături de cei doi se afla şi fostul şef al PDL Diaspora, William Brânză, un descurcăreţ politician prahovean, cunoscut pentru contractele avantajoase încheiate cu statul, dar şi pentru faptul că - potrivit acuzaţiilor aduse de colegii săi de partid -, atunci când şi-a dat demisia de la şefia organizaţiei de Diaspora, la finalul anului trecut, a plecat cu tot cu caloriferele din sediu.

William Brânză: "Suntem o echipă"

Competiţia care s-a desfăşurat în perioada 23 - 24 august nu a fost, însă, singura dată când Noapteş, Tatulici şi Brânză au fost parteneri pe terenul de golf, sportul celor bogaţi reunindu-i şi cu alte ocazii. Cu numai o lună înainte de acest eveniment, mai exact pe 20 iulie 2013, cei trei au participat la un alt concurs de golf desfăşurat în acelaşi complex de vacanţă de pe litoralul bulgăresc. De altfel, resortul de la Balcic este preferat şi frecventat de românii amatori de golf "pentru că este mai ieftin" decât în ţara noastră, susţine William Brânză.

Întrebat de reporterii ZIUAnews care este relaţia pe care o are cu fostul director al căilor ferate, fostul lider PDL Diaspora s-a arătat uşor indecis. Ar fi vorba de "o amiciţie, o relaţie de familie", ne-a mărturisit Brânză, precizând, totuşi, că nu sunt "chiar rude".

"Acolo (n.r. - la Balcic, Bulgaria) mergem la golf. Suntem o echipă, cu Mihai Tatulici, cu Dinu Pescariu, Mişu Negriţoiu (n.r. - fost ministru de stat pentru coordonare, strategie și reformă în perioada 1992-1993 și actualul președinte al grupului financiar ING România), avocaţi... Suntem mai mulţi care mergem în Bulgaria. Merg destul de des pentru că acolo sunt competiţiile cele mai apropiate de România", a declarat, pentru ZIUAnews, William Brînză.
Legat de faptul că a făcut echipă cu Alexandru Noapteş pe terenul de golf, fostul parlamentar spune că este o pură întâmplare, deoarece "echipele sunt de câte patru" şi "le formează calculatorul". "Depinde cu cine pici. Poţi să pici numai cu stranieri, sau poţi să pici şi cu români, sau numai cu români. Într-una dintre competiţii am fost în echipă şi cu domnul Noapteş. În altele, am fost cu domnul Tatulici, în altele cu jucători din China şi din Coreea. Echipele le formează calculatorul, nu ţi le alegi. La antrenament este treaba ta, dar în competiţie nu joci cu cine vrei tu", a explicat politicianul.

În privinţa pasiunii pentru golf, fostul parlamentar spune că practică acest sport de multă vreme, dar a făcut "o pauză mare" pe perioada cât a fost parlamentar pentru că nu avea timp. Cât despre costurile ridicate pe care le implică practicarea acestui sport, democrat-liberalul susţine că la vecinii din sudul ţării nu este chiar aşa. "În Bulgaria, competiţiile sunt gratuite, iar taxa de participare este de patru ori mai ieftină decât în România, din păcate. Merg şi în Spania, dar când nu sunt competiţii în Spania, merg în Bulgaria. Noi, în România, nu avem niciun teren omologat. Aşa, de antrenament, mai avem unul la Clubul Diplomaţilor, dar este scump, mic şi neîngrijit", mai spune William Brânză.

Dragoş Tănase şi Călin Stoia, pe acelaşi teren

La concursul de golf de la Balcic au luat parte peste 100 de jucători din 12 ţări, printre aceştia numărându-se şi alţi potenţi oameni de afaceri români.
Potrivit listelor cu participanţi postate pe site-ul complexului de vacanţă, printre jucătorii de golf care s-au întrecut în competiţia din august 2013 se numără şi Dragoș Tănase, directorul general al societăţii Roşia Montană Gold Corporation (RMCG). ZIUAnews a dezvăluit, recent, că şeful RMGC a trecut sub tăcere existența a zeci de mii de tone de metale vitale pentru economia țării noastre - prezente în zăcămintele de la Roșia Montană -, prin manipularea analizelor şi falsificarea hărţilor.

La turneul de golf găzduit de complexul de la Balcic a participat, de asemenea, şi Călin Stoia - omul de afaceri clujean arestat, în noiembrie 2011, în acelaşi dosar cu primarul Clujului, Sorin Apostu. Director general al Brantner România, Stoia a rămas în mentalul colectiv drept afaceristul care a plătit cea mai mare cauțiune cerută de magistraţii din România. Suma stabilită de instanţă pentru eliberarea din arest a lui Călin Stoia a fost de un milion de lei (peste 220.000 de euro). Omul de afaceri nu a avut nicio problemă în a plăti colosala sumă, în termenul foarte scurt stabilit de magistraţi.

Printre participanţi s-au mai numărat şi fostul jucător de tenis Dinu Pescariu, Nicolae Eftimie - CEO Navlomar Group, Bruno Negoiţă - preşedinte Ceramica Iaşi SA, CEO Dufa DEUTEK SA, partener al Next Advertising SRL -, avocatul Bogdan Tohăneanu - secretar de stat în MAI, dar şi alţi oameni cu funcţii importante în corporaţiile prezente în România.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE