Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Culise: Costin Borc a numit-o ilegal consilier economic la Roma pe fiica lui Emil Constantinescu

Postat la: 14.03.2016 | Scris de: ZIUA NEWS

0

ZIUAnews a semnalat de mai multe ori ca ministrul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, care este si vicepremier, Costin Borc, a inceput sa blocheze, fara nicio justificare logica, cam toate initiativele care vizeaza dezvoltarea anumitor sectoare economice romanesti. Practic, Costin Borc a inceput sa saboteze orice demers care ar imbunatati activitatea mediului de afaceri.

In schimb, el este preocupat de intoarcerea unor servicii pentru care l-au ajutat in cariera. Astfel, Borc l-a adus ca secretar de stat la acest minister chiar pe ginerele fostului sau sef la Guvern, ex-premierul Radu Vasile, Vlad Vasiliu. Insa, fostului lidere PNT CD-Vlad Vasiliu n-are nicio legatura cu ecominia, el fiind de profesie medic specialist în microbiologie, hematologie şi biochimie.

Totodata, Costin Borc a avut grija si de familia fostului presedinte al Romaniei din perioada 1996-2000, Emil Constantinescu. Astfel, Norina Boru Constantinescu, fiica fostului sef al statului a fost numita de Borc, începând cu data de 1 februarie 2016, pe funcția de consilier economic al Ambasadei Române la Roma. Dar, potrivit informatiilor detinute de ZIUAnews, numirea fiicei lui Emil Constantinescu de catre Costin Borc este ilegala intrucat aceasta nu indeplinea conditiile legale, mai ales cele privind pregatirea si experienta profesionala.

In plus, Norina Constantinescu vine din afara Ministerului Economiei, fiind fondatoarea Pro EAST Consulting care se ocupă de consultanţă pentru start-upuri în România, dar Borc sustine ca numirea acesteia la post este provizorie, urmând ca pentru ocuparea acestuia să aibă loc un concurs, după cum prevede legea.

Deocamdata, "baietii" care monitorizeaza acest minister extrem de important l-au avertizat pe Costin Borc ca mai are timp sa anuleze numirile ilegale. Dar se pare ca vicepremierul nu a tinut cont si a continuat seria numirilor peste rand, impunand inca o persoana la o reprezentanta economica a Romaniei, al carei nume inca nu ii desconspiram. De fapt, in perioada urmatoare, ZIUAnews va prezenta motivele pentru care Costin Borc a venit in fruntea Ministerului Economiei si ce urmareste acesta.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE