Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Exclusiv: Denunț penal împotriva lui Florian Coldea, Codruța Kovesi, Robert Cazanciuc și Marin Constantin

Postat la: 17.02.2015 - 12:41 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul ofițer SRI Adrian Ovidiu Radu, expulzat din sistem pentru că a demascat mafia prahoveană a acestui serviciu, a depus marți un denunț penal, la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împotriva următorilor făptuitori: Mihail Florian Coldea - Director interimar al Serviciului Român de Informații, Laura Codruța Kovesi - procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție, Robert Marius Cazanciuc - Ministrul Justiției și Marin Constantin - șeful SRL Dâmbovița.

Potrivit denunțului, parchetul va avea posibilitatea de a proba fără dubii acuzațiile aduse, existând o mulțime de martori dispuși să facă declarații incendiare, în scopul elucidării faptelor de care sunt acuzați cei nominalizați.

SRI în slujba justiției sau invers?

Generalul Coldea a fost denunțat pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu, favorizarea infractorului și încălcarea Legii nr. 51/1991 privind securitatea națională a României și a Legii nr. 14/1992 privind organizarea și funcționarea SRI. Împreună cu colonelul Marin Constantin, acesta a aprobat detașarea lui Florin Teodor Andronache, ofițer activ al SRI Prahova, la Ministerul Justiției, în calitate de consilier al ministrului Robert Cazanciuc. De remarcat că Andronache este și finul lui Cazanciuc. După cum se știe, militarilor le este interzis să facă politică, ori exercitarea unui astfel de mandat de consilier în slujba unui politician seamănă cu un control ilegal exercitat de SRI asupra justiției.

Cu toate că col. Marin Constantin a făcut poliție politică înainte de 1989, activând în Securitate la Direcția S, care viola corespondența cetățenilor, după arestarea și condamnarea col. Corneliu Păltânea și col. Daniel Bucur - demascați de Adrian Radu - acesta a fost menținut ani buni ca interimar la șefia SRI Prahova, de către conducerea centrală. Iar anul trecut, ca să i se piardă urma, a fost mutat șef la SRI Dâmbovița. Generalul Coldea mai este acuzat că a refuzat să-l informeze pe Președintele României (care era și președinte al CSAT) cu privire la implicarea Alinei Bica în acte și fapte ilegale, deși avea informații exacte cu privire la acestea.

Cine pe cine subordonează?

Laura Codruța Kovesi este acuzată că, în calitate de Procuror General al României, împreună cu directorul adjunct al SRI, Florian Coldea, au convocat în dese rânduri în biroul acesteia procurori DNA, pentru a-i timora și a-i determina să întocmească dosare într-un mod favorabil intereselor SRI. În ceea ce-l privește pe Robert Cazanciuc, acuzat de abuz în serviciu, acesta s-ar face vinovat de tentativa de a subordona justiția intereselor obscure ale SRI. Denunțătorul se și întreabă, pe bună dreptate: „SRI subordonează justiția sau SRI, ca orice instituție a statului, se supune justiției?".

Denunt penal (facsimil)

Legea nr. 51/1991 privind securitatea națională a României, art. 26

(1) Desfășurarea, fără autorizare, a activităților specifice culegerii de informații supuse autorizării în condițiile prezentei legi sau cu depășirea autorizării acordate se pedepsește cu închisoare de la 2 la 7 ani, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.
(2) Cu aceeași pedeapsă se sancționează și fapta funcționarului care divulgă, refuză sau împiedică, în orice mod, ducerea la îndeplinire a mandatului eliberat în condițiile prezentei legi.
(3) Tentativa se pedepsește.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE