Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ioan Oltean, baronul PDL de Bistriţa, în mafia retrocedărilor girate de Crinuţa Dumitrean

Postat la: 23.11.2014 - 10:28 | Scris de: ZIUA NEWS

1

Scandalul retrocedarilor in care este implicata sefa DIICOT, Alina Bica, este departe de a fi incheiat, iar foarte multi oameni politici au inceput sa aiba insomnii. Printre cei care au mari emotii se numara si deputatul PDL de Bistrita, Ioan Oltean. Disconfortul parlamentarului bistritean provine de la faptul ca numele fostei sale protejata, Crinuţa Dumitrean, este tot mai des mentionat in dosarul retrocedarilor si despagubirlor derulate de a lungul anilor de catre Agenția Naționala de Restituire a Proprietății (ANRP). Aceasta este acuzată de implicare activă în afacerile necurate desfăşurate de PDL si a fost impusa in fruntea ANRP de catre baronul de Bistrita, Ioan Oltean.

Prejudiu imens şi zestre de invidiat

Fosta preşedintă a ANRP, din perioada 2009-2011, Crinuţa Dumitrean, fostă Miss Bistriţa, este cunoscută în PDL drept pupila deputatului de Bistriţa-Năsăud, Ioan Oltean. Senatorul Valer Marian a acuzat-o pe Crinuţa Dumitrean în timpul campaniei electorale din iunie 2012 că a fugit din România, în Statele Unite ale Americii, imediat după ce aceasta a fost acuzată de implicarea activă în afacerile necurate desfăşurate de PDL.

Conform declaraţiilor senatorului Valer Marian, Crinuța Dumitrean a prejudiciat statul cu aproape două miliarde de euro prin efectuarea de plăți preferenţiale sau necuvenite. Conform declaraţiei de avere, ex-preşedinta ANRP este o adevărată latifundiară, deţinând terenuri de 43.000 mp în localitatea Dascălu, 25.000 mp în Afumaţi, 5.000 mp în Tunari, 1.000 mp în Voluntari, precum şi un apartament şi o garsonieră în centrul Bucureştiului şi o maşină BMW.
Vătaful Bistriţei

În 2012, ZIUAnews anunța că imediat după izbucnirea scandalului în care era implicată, fosta şefă de la ANRP a părăsit România și a fugit în Statele Unite. Gestul Crinuţei Dumitrean vine la doar câteva zile după dispariţia lui Codruţ Marta, fosta mână dreaptă a lui Sorin Blejnar. Trebuie precizat ca binefacatorul si sustinatorul Crinuţei Dumitrean, deputatul PDL- Ioan Oltean este stăpânul absolut al judeţului Bistriţa-Năsăud.

De ani de zile, în această zonă nimeni nu face nimic fără acceptul liderului PDL. În paralel cu puterea pe care o deţine în judeţ, şi nu numai, Oltean are însă şi o avere impresionantă. Este vorba despre terenuri şi case situate în zone superbe. Vile construite pentru Oltean de afacerişti locali, pe care ulterior democrat-liberalul le vinde, umfându-şi astfel conturile.
Carieră fulminantă şi protejaţi penali

Fostul învăţător din comuna Ceaba- Ioan Oltean a avut o carieră fulminantă după 1989. Parlamentar din 1990 încoace, ştiind să se strecoare şi să aibă de câştigat indiferent de guvernare. In timpul guvernului Boc, acesta a fost vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor şi secretar general al PDL si ca urmare a acestei conjucturii si-a impus o serie de apropiaţi în demnităţi guvernamentale sau înalte funcţii publice: Ioan Nelu Botiş, fost ministru al Muncii, Silviu Bian, fost preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), Ioan Andreica, fost secretar de stat în Ministerul Dezvoltării şi Turismului, Crinuţa Dumitrean, fost preşedinte la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), Liviu Rusu şi Luca Iancu, preşedintele şi, respectiv, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud. De toţi aceştia, cei mai mulţi având probleme penale, Ioan Oltean a fost şi este strâns legat prin afaceri necurate sau la limita legii.

Oltean şi Dumitran, averi în oglindă

Intre Ioan Oltean, cunoscut in Bistrita si ca Nelu Mexicanu şi Crinuţa Dumitrean a existat o relatie speciala si totodata o serie de similitudini privins averile celor doi. Spre exemplu, din declaraţiile de avere ale celor doi rezultă că Nelu Mexicanu şi Crinuţa au multe bunuri imobile "în oglindă". Astfel, dacă Ioan Oltean deţine în Voluntari un teren intravilan în suprafaţă de 2.000 mp, obţinut în 2005, şi Crinuţa are în Voluntari un teren intravilan în suprafaţă de 1.000 mp, obţinut în 2009. Oltean are în Afumaţi un teren de 1.000 mp, obţinut în 2006, Crinuţa are şi ea în Afumaţi un teren de 25.000 mp, obţinut tot în 2006.

Are Nelu Mexicanu teren de 3.000 de mp în Tunari, obţinut în 2008, are şi Crinuţa un teren de 5.000 mp în Tunari, obţinut în 2007. Singura diferenţă la capitolul "terenuri" este în avantajul Crinuţei: un teren de 42.927 mp în comuna Dascălu, Ilfov, obţinut în perioada 2006-2009. Toate aceste similitudini dintre cele două declaraţii de avere pot duce la întrebarea dacă nu cumva aceste terenuri sunt tot ale lui Ioan Oltean?! La capitolul "clădiri", Oltean este însă peste Crinuţa Dumitrean.

Acesta are, din 2005, o casă în Bistriţa, cu o suprafaţă de 200 mp, precum şi trei apartamente - în Bistriţa, din 1992, cu o suprafaţă de 70 mp, şi două în Bucureşti, unul cu o suprafaţă de 37 mp, din 1998, şi celălalt cu o suprafaţă de 104 mp, din 2001. Crinuţa are doar o garsonieră de 32 mp, din 2001, şi un apartament de 85 mp, din 2006.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE