Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Laszlo Sajtos, fost turnător la securitate, execută Ministerul Transporturilor de peste 36.000 de euro

Postat la: 16.06.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul șef al transporturilor rutiere, Laszlo Sajtos a somat conducerea Ministerului Transporturilor să-l repună în functie și să-i plătească salarii plus penalități în valoare de circa 160.000 de lei. Guvernul Victor Ponta ar putea aproba modificarea structurii organizatorice a Ministerului Transporturilor, prin care Laszlo Sajtos să fie reangajat în funcția de director general al Direcţiei Generale Transport Terestru.

Oficiali din Ministerul Transporturilor ne-au explicat că Laszlo Sajtos, prin biroul executorului judecătoresc Ulman Bogdan, a somat conducerea MT „ca în termen de 10 zile de la primirea notificării să se conformeze întru totul titlului judecătoresc". "Ministerul Transporturilor este obligat să plătească salariile pentru neocuparea postului de director general al Direcției Generale Transport Terestru. Pe lângă aceste salarii, Ministerul Transporturilor plătește și penalități.

Somația a fost înregistrată la Ministerul Transporturilor în data de 22 mai", ne-au explicat oficialii din cadrul MTI. În nota de fundamentare a actului normativ se precizează că modificarea structurii organizatorice este necesară pentru punerea în aplicare a unei sentințe civile, "prin care instanţa a dispus repunerea în situaţia anterioară prin reîncadrarea lui Laszlo Sajtos în funcţia de director general la Direcţia Generală Transport Terestru".

Liberalul Laszlo Sajtos, membru în Consiliul Județean Sibiu din 2012, a dat note securității în 1983, în perioada când a fost student la Brașov. Un raport al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității, publicat în iulie 2014, pe numele lui Laszlo Sajtos explică activitatea acestuia după ce a fost recrutat la Brașov. Numele conspirativ al lui Laszlo Sajtos a fost "Arbitrul" și a scris note timp de trei ani despre studenți străini.

"Cu privire la cetățenii străini N.J.C. și M., ambii din Gabon, cazați în căminul 6. amandoi au fost studenți la Facultatea de silvicultură, însă au fost exmatriculați. În ultimele zile ale lunii iulie, ambasadorul Gabonului aflăndu-se la Brașov, sus-numitii au schimbat pentru acesta valută în lei, în valoare aproximativă de 10.000 lei, bineințeles la un preț neoficial", conform raportului CNSAS. Chiar dacă au fost găsite mai multe astfel de rapoarte, lui Laszlo Sajtos nu i se atribuie calitatea de colaborator al Securitătii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE