Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Exclusiv: Norica Nicolai vrea să-și impună finul la controlul fondurilor europene

Postat la: 01.08.2013 - 18:29 | Scris de: Ziua News

0

La cererea Departamentului de luptă antifraudă - DLAF, Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici a scos la concurs un post de director numai pentru finul Noricăi Nicolai, Teodor Dulceaţă • Pentru a evita candidaţii nepoftiţi, cele două instituţii au impus condiţii de concurs trase la indigo după CV- ul finului europarlamentarului liberal

Rechemarea la DNA a procurorului Claudiu Dumitrescu şi propunerea ca acesta să fie şef al Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a lăsat liber postul de şef al Departamentului de luptă antifraudă - DLAF - din cadrul Guvernului. Pentru ocuparea acestui post se duce o luptă dură între grupurile de interese din cadrul USL. Însă, până la numirea unui nou şef al DLAF s-au scos la concurs mai multe posturi de conducere în cadrul acestui departament, printre care şi cel de director adjunct al Direcţiei Control.

Condiţii cu dedicaţie

Potrivit informaţiilor deţinute de ZIUAnews, concursul din data de 2 august 2013, pentru ocuparea postului de director adjunct al Direcţiei Control din cadrul DLAF, este deja o formalitate, întrucât condiţiile de concurs sunt copy-paste după CV-ul unui singur candidat.

Astfel, potrivit anunţului transmis de DLAF către Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP), candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile prevăzute de articolul 66 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcţionarilor publici, cu modificările şi completările ulterioare. Astfel, candidatul trebuie să aibă "studii universitare de licenţă absolvite cu diplomă, respectiv studii superioare de lungă durată, absolvite cu diplomă de licenţă sau echivalentă în domeniu ştiinţe juridice" şi să fie "absolvent de masterat sau de studii postuniversitare în domeniul administraţiei publice, management sau în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice". Totodată, se cere să aibă o "vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcţiei publice de minimum 3 ani".

Impunerea acestor condiţii de concurs i-a luat prin surprindere pe cei din cadrul DLAF, mai ales că s-a introdus obligativitatea ca cel care va candida să deţină master şi să fie absolvent de științe juridice. Trebuie precizat că anul trecut se cereau studii economice fără master pentru acest post de la DLAF, la fel cum se menţionează acum în anunțurile pentru posturile de director adjunct din alte ministere, cum ar fi, de pildă, cele de la Ministerul Transporturilor.

Evitarea candidatului nepoftit

„Condiţiile de concurs mai sus menţionate indică faptul că postul este pentru un singur consilier din cadrul DLAF şi acela este Teodor Dulceaţă, finul europarlamentarului PNL, Norica Nicolai. Practic, condiţiile de concurs au fost redactate de cei de la DLAF şi ANFP după diplomele finului liderei liberale, şi, în felul acesta, s-a evitat orice candidat nepoftit. Nu este întâmplător că s-a renunţat la obligativitatea studiilor economice, mai ales că DLAF lucrează numai cu fonduri europene", a precizat un oficial al Guvernului pentru ZIUAnews. Mai trebuie subliniat faptul că Teodor Dulceaţă s-a căsătorit în 2011 cu avocata Matei Elena Mihaela, iar prima sa declaraţie de avere, postată pe site-ul DLAF, este datată pe 5.10.2010.

Liber pentru finul Noricăi Nicolai

Până la numirea unui nou şef al DLAF, conducerea instituţiei este asigurată de către directorul Constantin Belu. Acesta a declarat pentru ZIUAnews că nu poate da prea multe relaţii despre acest concurs, dând asigurări că totul este legal. În schimb, preşedintele ANFP, Eugen Coifan, garantat şi susţinut de PNL, a fost de negăsit după ce ZIUAnews a solicitat un punct de vedere față de concursul cu dedicaţie de la DLAF. Prin aceste condiţii de concurs, ANFP şi DLAF şi-au dat mâna ca finul Noricăi Nicolai să ocupe, fără emoţii, postul de conducere tocmai în departamentul care verifică modul cum s-au cheltuit zeci de miliarde euro din fonduri europene.

„Condiţiile de concurs pentru acest post le-am stabilit împreună cu Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici", a declarat Constantin Belu, director DLAF

Ion TELEANU

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE