Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Caz școcant în Teleorman: un om a sfârşit otrăvit după ce a mâncat cârnaţi destinaţi câinilor fără stăpân

Omorât în locul maidanezului

Postat la: 04.10.2013 - 19:35 | Scris de: Ziua News

4

Zeci de câini au fost otrăviți, la mijlocul lunii septembrie, în comuna Islaz, din județul Teleorman, într-o acțiune de deratizare a localității. Tot în aceeași perioadă a murit în condiții suspecte, o persoană care își ducea traiul din ceea ce aduna de pe străzi și care, spun localnicii, ar fi mâncat cârnați cu otravă împrăștiați pentru stârpirea maidanezilor. Primarul, medic veterinar, spune că nu autoritățile ar fi împrăștiat otrava. Poliția se spală pe mâini spunând că victima nu prezenta urme de violență, deci nu este moarte violentă. Localinicii se feresc să declare ceva, dar cer să se afle adevărul.

Isteria națională declanșată împotriva câinilor fără stăpân, după moartea copilului de patru ani, face victime printre oamenii săraci, fără venituri. Ziarul ZIUAnews a fost sesizat că în comuna Islaz, din județul Teleorman, zac pe străzi leșurile a zeci de câini care ar fi fost otrăviți de către autoritățile locale. Mai mult, spun aceleași surse, și unor localnici le-ar fi fost otrăviți câinii în curți. Povestea, spun surse din comună, a început în seara zilei de 14 septembrie. Mai multe persoane, care ar primi ajutor social de la Primărie, au fost văzute că împrăștie cârnați pe la marginea satului și pe ulițe. A doua zi, pe străzi era măcel. Zeci de câini zăceau morți, cu burțile în sus. Alții agonizau. În jurul orei 11.00, în sat se duce vorba că Nelu a lui Fișcuci ar fi murit și el după ce mama lui i-ar fi prăjit și i-a dat să mănânce niște cârnați aduși de acesta. Lumea se adună la locuința familiei situată într-o zonă mărginașă a satului. Acolo venise și Salvarea și Poliția. Sătenii povestesc că Nelu ar fi fost împreună cu mama lui, la cules de vie. La întoarcere, mama lui a rămas să încarce căruța, iar el a plecat spre casă. Nelu era o persoană care căzuse în patimile alcoolului și de puține ori era văzut treaz pe ulițele satului. Din cauza acestui lucru el își ducea traiul adunând fier pe care în valorifica. Se pare că la fel a făcut și în acea zi de duminică. Ar fi trecut pe la marginea satului să caute fier, dar ar fi găsit niște cârnați. I-ar fi luat și i-ar fi dus acasă. Când a ajuns și mama lui, acesta ar fi rugat-o să îi prăjească cârnații. Femeia s-a conformat, iar la puțin timp după ce i-a mâncat, lui Nelu i se face rău. Începe să tremure și apoi să vomite. Mama lui, tanti Alexandra cum îi spun sătenii, a pus mâna pe telefon și a chemat Salvarea. După circa 20 de minute, când a ajuns Ambulanța, Nelu Fișcuci în vârstă de 54 de ani, nu mai mișca. Manevrele de resuscitare nu au dus la nici un rezultat. Astfel, a fost declarat decesul. Între timp, la fața locului a ajuns și poliția care a constatat că nu există urme de lovituri pe corp și nu este moarte suspectă. Surse judiciare ne-au declarat că medicii de pe ambulanță ar fi scris pe certificatul de constatare a decesului "insuficiență cardiacă pe fond de alcoolism".

"Vă costă autopsia"

Localnicii, care erau de față când a venit Ambulanța, spun că familia a fost înștiințată că trebuie să plătească trei sute de lei pentru autopsie și alte șase sute de lei ca să îl aducă acasă de la morgă. Având în vedere că, la data decesului, nu aveau în casă nici măcar 10 lei, familia a renunțat să afle care a fost motivul decesului. În timp ce rudele, vecinii și cunoștințele adunau cele necesare pentru înmormântare, satul era curățat de leșurile de câini. Aceleași surse susțin că doctorul de pe Salvare ar fi vorbit 20 de minute la telefon cu cineva căruia îi spunea că "ceva este dubios aici".

Sătenii au declarat, sub protecția anonimatului, că cel care ar fi pus să se dea cu otravă în sat ar fi fost chiar primarul, disperat de faptul că în comuna pe care o păstorește sunt aduși câini, fie de la Alexandria, fie de la Turnu Măgurele și abandonați acolo. Unul dintre săteni, supărat că i-au fost omorâți câinii în curte, ar fi luat animalul și l-ar fi lăsat pe holurile primăriei spunând: "să facă dom' Primar ce vrea cu el".

 

"Am auzit și eu, dar nu s-a confirmat"

Primarul comunei Islaz, Ionel Geară (PSD), a câștigat al treilea mandat în această localitate. Sătenii se tem de el fiindcă știu că este omul susținut de vicepremierul Liviu Dragnea, cel care taie și spânzură în Teleorman. Edilul ne-a declarat că "am auzit și eu că ar fi fost otrăviți câini, dar acest lucru nu s-a confirmat. Eu sunt tehnician veterinar. Nu am cunoștință de așa ceva. Nu a venit nimeni la mine cu nici un câine. Am fost și eu pe străzi dar nu am văzut nici un câine mort. Avem pază în comună, efectuată de cei care primesc ajutoare sociale și mi-ar fi spus dacă ar fi văzut ceva." Aceleași surse ne-au declarat că Liviu Dragnea a fost, în liceu, coleg de bancă cu Marian Fișcuci, vărul celui decedat. De altfel, spune lumea din sat, cel care a dat bani pentru înmormântare a fost chiar Marian care deține și o măcelărie de unde ar fi fost luați cârnații folosiți ca momeală pentru otrăvirea câinilor. Numele lui Marian Fișcuci a fost menționat de nenumărate ori de mass-media în afacerile derulate prin Consiliul Județean Teleorman cu firma Tel Drum.

 

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE