Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Belgia. Parlamentul a adoptat legea care permite eutanasierea copiilor

Postat la: 14.02.2014 - 13:53 | Scris de: Ziua News

0

Parlamentul Belgiei a adoptat legea care permite eutanasierea copiilor în stadii terminale de boală, fără limită de vârstă. Cu 86 de voturi pentru, 44 împotrivă şi 12 abţineri, Belgia ar putea deveni prima ţară din lume în care se aplică un astfel de act normativ.

Legea urmează să fie semnată de rege, pentru a intra în vigoare. Belgia va deveni, astfel, prima ţară din lume în care copiii în stadii terminale de boală pot fi eutanasiaţi fără limită de vârstă.

Eutanasierea poate fi cerută de copiii în fază terminală, care au dureri mari şi au consimţământul părinţilor. Opozanţii acestei hotărâri susţin că minorii nu pot lua astfel de decizii. Cu 12 ani în urmă, Belgia a legalizat şi eutanasierea adulţilor.

În Olanda, eutanasierea este legală pentru copiii care au peste 12 ani şi consimţământul părinţilor. Potrivit legii olandeze, cererea de eutanasiere a unui pacient poate fi completată de un doctor, dacă este "intenţionată şi bine-analizată" şi dacă pacientul nu are nicio şansă să îşi revină.

În timpul votului din Parlamentul Belgiei, o persoană a strigat "criminalilor", în franceză, în momentul în care a trecut legea, potrivit Reuters. Suporterii acestei decizii susţin că legea va afecta un număr extrem de mic de copii, care sunt, probabil, la anii adolescenţei, anunţă BBC.

Potrivit legii, un copil trebuie să fie în fază terminală, să se confunte cu suferinţă fizică îngrozitoare şi să ceară în mod repetat să moară - înainte să se ia în calcul eutanasierea. Părinţii, medicii şi psihiatri trebuie să se pună de acord în privinţa deciziei.

Liderii bisericii susţin că legea este imorală.

"Legea spune că adolescenţii nu pot lua decizii importante pe probleme economice sau emoţionale, dar deodată au devenit capabili să decidă dacă cineva ar trebui să îi omoare", a declarat Arhiepiscopul Andre Joseph Leonard, şeful Bisericii Catolice din Belgia.

Mai mulţi medici pediatri au avertizat că minorii vulnerabili ar putea fi expuşi unui risc şi şi-au exprimat îndoielile legate de capacitatea copiilor de a face o astfel de decizie. Săptămâna trecută, 160 de pediatri au semnat o scrisoare deschisă împotriva legii, susţinând că nu este nevoie de ea, întrucât medicina modernă dispune de mijloace pentru a alina durerea.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE