Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ei i-au destabilizat, ei să-i țină! Ungaria va cere ONU cote de distribuire a refugiaţilor la nivel global

Postat la: 28.09.2015 - 20:58 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ungaria va propune Naţiunilor Unite, în cadrul Adunării Generale aflată în curs la New York, introducerea de cote obligatorii la nivel global pentru distribuirea refugiaţilor în toate ţările sigure din lume, anunţă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto.

"Ungaria va propune introducerea de cote pentru distribuirea refugiaţilor la nivel global, astfel ca marile puteri care au avut acţiuni comune pentru destabilizarea Orientului Mijlociu şi a nordului Africii să contribuie la primirea refugiaţilor", a declarat Peter Szijjarto, citat de MTI.

"Din punctul nostru de vedere, se pare că doar Europa este expusă presiunilor migratorii pentru că este înconjurată de regiuni instabile, situaţie care ar putea conduce la un val de 30-35 de milioane de imigranţi", a spus şeful diplomaţiei ungare.

În opinia lui Szijjarto, nu ar fi corect ca Europa să poarte singură responsabilitatea primirii refugiaţilor, cerând participarea puterilor care au destabilizat aceste regiuni.

"Considerăm corect şi responsabil ca toate ţările să contribuie proporţional la gestionarea crizei imigranţilor. Vom propune acest lucru la Adunarea Generală ONU. Sperăm să avem susţinere", a spus Szijjarto.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE