Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Rusia anexează Crimeea. G7 vrea să izoleze diplomatic Rusia

Postat la: 25.03.2014 - 12:07 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Liderii G7 s-au reunit, luni, la Haga, şi au căzut de acord asupra statutului de persona non grata a Rusiei pe scena internaţională. La discuţii s-a stabilit amânarea întâlnirilor G8, în care este inclus şi Rusia, până când situaţia din Crimeea se schimbă.

"Acest grup s-a reunit datorită unor credinţe şi responsabilităţi comune. Acţiunile Rusiei din ultimele săptămâni nu sunt în concordanţă cu acestea", se arată într-un comunicat trimis după întâlnirea liderilor G7. Aceştia au anunţat că summit-ul G8 de la Sochi va deveni o întâlnire a naţiunilor din G7, la Bruxelles, iar miniştrii de Externe din fiecare ţară au primit ordin să nu participe la o întâlnire programată în aprilie, la Moscova.

"Câtă vreme Rusia încalcă legile internaţionale şi ordinea pe care a construit-o G7 de la sfârşitul Războiului Rece, nu este nevoie ca G7 să aibă relaţii cu Rusia", a declarat adjunctul consilierului pe probleme de securitate naţională a preşedintelui Barack Obama.

Angela Crăciuneanu

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE