Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x










Băsescu: România are nevoie urgentă de o nouă lege a sănătății

Postat la: 25.04.2014 - 18:55 | Scris de: Ziua News

0

Președintele României, Traian Băsescu, a vorbit vineri la Palatul Cotroceni despre sistemul de sănătate, făcând referire la situația de la Spitalul de arși, unde procurorii acuză că au fost internate fără drept persoane, prin atribuirea diagnosticelor false și că se realizau fără drept operații estetice.

„Ce am văzut legat de Spitalul de arşi e o confirmare: România are nevoie urgent de o nouă lege a Sănătăţii, care să-i trateze pe medici, pe doctorii din acest sector cu respectul cuvenit prin remuneraţia pe care o primesc nu de la stat, ci pe performanţă, pe intervenţiile pe care le-au făcut.

Pe de altă parte, pacienţii să-şi primească în mod cinstit drepturile pe care le au, de suport din partea statului, în sistemul medical. Fac apel să ia proiectul pe care am intenţionat să îl punem în dezbatere cu Emil Boc şi guvernul să îşi asume răspunderea. Vă asigur că proiectul e actual, cu uşoare ajustări, poate scoate din mizerie sistemul medical şi poate să creeze un sistem de asigurare corespunzător.

Proiectul poate fi reanalizat, rapid ajustat şi se poate trece la implementare. Într-un an, doi sau trei, un proiect poate fi complet și implementat”, a spus Traian Băsescu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE