Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cristian Diaconescu: Victoria lui Merkel, un semnal foarte bun pentru România

Postat la: 23.09.2013 - 11:12 | Scris de: Ziua News

0

Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe, a apreciat luni că victoria cancelarului Angelei Merkel la alegerile legislative din Germania era previzibilă şi reprezintă pentru România un semnal foarte bun.

Cancelarul german a obţinut "o victorie previzibilă, principalul argument al doamnei Merkel în campania electorală fiind situaţia bună a economiei germane, precum şi o modalitate de a conduce politic Germania, în baza unei Constituţii adoptate după cel de-al doilea Război Mondial, care are trei elemente fundamentale: precauţia, evitarea luării unor decizii pripite şi consensul. Doamna Merkel a excelat în toate cele trei domenii. Or din acest punct de vedere, victoria sa era previzibilă", a explicat Cristian Diaconescu la RFI, notând că rezultatele obţinute de Merkel în alegerile din Germania "trebuie să fie şi un semnal foarte bun pentru România".

„Practic, există o similitudine până la coincidenţă între domeniile principale de politică externă pe care acţionează Germania condusă de doamna Merkel şi care au fost promovate de preşedintele Traian Băsescu. Aici vorbesc de Parteneriatul Estic şi Moldova în acest moment, o zonă de interes inclusiv pentru Germania, va avea un semnal foarte bun; Balcanii şi modul în care integrarea tuturor statelor, inclusiv a Serbiei vor fi promovate înăuntrul Uniunii Europene vor fi în continuare elemente de interes pentru Germania; sigur, nu în ultimul rând, aspecte legate de integrarea europeană, competitivitatea şi criza economică în general, un alt element pozitiv în activitatea doamnei Merkel şi salutat de germani în consecinţă", a arătat consilierul prezidenţial.

Reamintim că, în urma alegerilor legislative de duminică, creștin-democrații germani au obținut cel mai bun rezultat al lor din ultimii 23 de ani: 41,5 procente, care le asigură numărul record de 311 mandate în Bundestag.

Mai multe despre rezultatele alegerilor legislative desfăşurate duminică în Germania puteţi citi AICI.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE