Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mircea Diaconu: Rămân independent în Parlamentul European

Postat la: 05.06.2014 - 10:04 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul Mircea Diaconu a declarat că este „curtat" de mai multe grupuri parlamentare din Legislativul european, dar dorește să rămână independent, așa cum a și candidat, întrucât nu vrea să fie asimilat de cei care l-au votat cu o anumită culoare politică, el făcând în schimb demersuri pentru a obţine un loc în Comisia de cultură și educație a PE.


"Nu mă afiliez la niciun grup, îmi păstrez statutul meu de independent și de aceea m-am așezat în grupul neafiliaților. exact ca statutul meu să fie curat, curat - curat și necomentat deloc acasă în niciun fel. Există și varianta de independent în cadrul unui grup, dar asta e o chestiune de 'cal - măgar' și nu mă interesează, pentru că eu am un contract public. Am spus trei vorbe înainte de a începe povestea asta, înainte de alegeri chiar - 'independent' și "niciun partid politic". Deci așa rămân, orice s-ar întâmpla. Dar aceasta nu înseamnă însă că nu voi colabora și nu voi avea prieteni din toate părțile și dacă voi avea nevoie pentru un proiect să mă rog sau să conving un eurosceptic sau oricare n-o să-mi lipsească vorbele, pentru că este important să colaborăm între noi. Iar acasă am același gen de atitudine", a declarat Mircea Diaconu pentru Agerpres.

Fostul liberal, care a obţinut la alegerile europarlamentare din 25 mai, în calitate de candidat independent, spectaculosul scor de 6,81%, surclasând astfel partide întregi precum UDMR, PMP sau PP-DD, a mai explicat că nu dorește statutul unui politician ''care se uită pe geam să vadă cine e pe stradă''. "Dimpotrivă, dacă eu sunt independent, vorbesc cu toată lumea, în afară de nebuni, agresivi, delincvenți, dar cu orice om normal, membru de partid sau nu. Pardon, cu șeful statului nu vorbesc, sunt categorii de oameni cu care nu vorbesc sau mă feresc", a spus europarlamentarul..

Mircea Diaconu a precizat, pe de altă parte, că a făcut deja demersuri să obțină un loc în Comisia de cultură și educație a Parlamentului European. "Deja am avut o discuție cu conducerea comisiei de cultură și educație. Sunt aproape sigur că voi primi locul acesta, chiar dacă sunt un simplu independent aici, iar proiectele lor și mecanismele de lucru pur și simplu m-au fascinat. Deci sunt sigur că voi putea face mult mai multe lucruri pentru cultura română și europeană decât am putut face în perioada în care am fost în comisia de cultură a Senatului în care eram plin de bune intenții. Cu dl. Cristian Țopescu de mână am devenit senatori și amândoi am făcut o variantă de lege a sponsorizării, care e motorul unor inițiative culturale, sportive, de sănătate, uriaș motor care zace nefolosit în țara noastră. Am făcut acel proiect primăvara anului 2009, acolo a rămas, în comisie, până în ziua de azi. Nu s-a mișcat un centimetru, apropo de cum lucrează roțile Parlamentului României. Cred că voi fi mult mai eficient aici!", a declarat el.

Cazul Diaconu

Reamintim că Mircea Diaconu a demisionat din PNL după ce Biroul Permanent Naţional al partidului a decis retragerea să de pe lista pentru europarlamentare, pe care figura pe locul al şaselea. „Este singura variantă ca să-mi iau de pe mine această mizerie pusă de Agenția Națională de Integritate", a explicat el la acea dată.

Decizia BPN al PNL a fost luată după ce ANI a arătat că Mircea Diaconu nu poate candida pentru o funcție eligibilă de membru al Parlamentului European până în 2015, în conformitate cu prevederile Legii nr. 176/2010.

Mircea Diaconu a reuşit ulterior să strângă peste cele 100.000 de semnături necesare pentru depunerea candidaturii sale la BEC ca independent, însă Biroul Electoral Central a anunţat iniţial respingerea ei.â

Fostul liberal a atacat în instanţă hotărârea BEC, iar contestaţia sa a fost admisă de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Apelul depus de ANI în acest caz a fost respins de Curtea de Apel București, care i-a permis astfel lui Mircea Diaconu să candideze pentru alegerile europarlamentare din 25 mai, decizia fiind una definitivă.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE