Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Mircea Diaconu va colabora în PE preponderent cu ALDE

Postat la: 10.06.2014 - 09:49 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul Mircea Diaconu a declarat luni seară că a purtat o serie de discuţii cu mai multe grupuri din Parlamentul European referitoare la condiţiile unei posibile colaborări, el precizând că îşi va păstra statutul de independent, dar va colabora punctual cu ALDE şi cu grupul constituit în jurul conservatorilor britanici.

"Am fost contactat - că eu n-am bătut la uşa nimănui - şi a fost o onoare pentru mine de către patru grupuri şi am avut discuţii şi mi-au prezentat programele lor, ţintele lor principale propunându-mi colaborarea. Eu le-am explicat că statutul meu este special şi aşa trebuie să rămână. În funcţie de proiectele lor şi ale ţintelor lor politice, pot să ajut", a declarat Mircea Diaconu la România TV.

"Am să colaborez cu mai multe grupuri, dar preponderent cu ALDE", a adăugatfostul liberal, notând că, un alt grup cu care a convenit să aibă o relaţie mai strânsă, va fi cel al conservatorilor.

Reamintim că Mircea Diaconu a demisionat din PNL după ce Biroul Permanent Naţional al partidului a decis retragerea să de pe lista pentru europarlamentare, pe care figura pe locul al şaselea. „Este singura variantă ca să-mi iau de pe mine această mizerie pusă de Agenția Națională de Integritate", a explicat el la acea dată. Mircea Diaconu a fost singurul candidat independent care a obţinut victoria la scurtinul din 25 mai, câştigând un mandat cu 6,81% din voturi.

PNL, pe de altă parte, a obţinut un scor sub aşteptări, de doar 15% dintre voturi, şi a anunţat imediat după alegeri că va trece de la ALDE în grupul Popularilor Europeni, din care mai fac deocamdată parte PDL, UDMR şi PNŢCD.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE