Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


PSD o va vota doar pe Corina Creţu pentru postul de vicepreşedinte al PE, nu şi pe Adina Vălean

Postat la: 01.07.2014 - 13:56 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul social-democrat Cătălin Ivan a anunţat, marţi, înainte de votul pentru vicepreşedinţii Parlamentului European, că delegaţia PSD o va susţine în primul rând pe Corina Creţu şi nu o va vota pe liberala Adina Vălean care candidează din partea PPE, şi pe care purtătorul de cuvânt al PSD a caracterizat-o drept "o trădătoare".

"În primul rând o susţinem pe Corina Creţu, pentru că ea trebuie să fie vicepreşedinte al Parlamentului European după toată activitatea pe care a depus-o. Suntem bucuroşi că nu mai este Laszlo Tokes (vicepreşedinte al PE - n.r.)", a declarat Cătălin Ivan, citat de Mediafax.

"În general, trădătorii îşi merită soarta, iar eu nu pot s-o văd altfel pe Adina Vălean decât ca pe un trădător. Am dus multe bătălii împreună, ştiu cât de vehementă era împotriva lui Traian Băsescu într-o anumită perioadă. Schimbarea asta radicală de discurs pe noi ne-a uimit, ca să folosesc un cuvânt elegant. Voturile noastre nu le va avea, pentru că oricât de mult ne-am dori ca România să aibă cât mai mulţi reprezentaţi în funcţiile importante din PE, contează şi calitatea acestora", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Democrat-liberala Monica Macovei a anunţat în schimb că europarlamentarii PPE vor vota cu Adina Vălean. "Toată lumea are înţelegeri. E firesc, eu vă spun că cei din PPE vor vota cu Adina Vălean, potrivit înţelegerii", a spus europarlamentara PDL.

PPE a propus şase candidaţi, printre care şi Adina Vălean, pentru cele şase posturi de vicepreşedinte pe care le are, în timp ce socialiştii au alocate trei posturi, una dintre propuneri fiind Corina Creţu. În urma rezultatului alegerilor, S&D ar fi putut avea cinci posturi, dar a renunţat la două pentru a obţine funcţia de preşedinte al PE, pentru jumătate din mandat.

Votul pentru cei 14 vicepreşedinţi va avea loc marţi, după ce va fi ales preşedintele PE.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE