Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Remus Cernea, de acord să dialogheze cu Ponta pe tema Roşia Montană

Postat la: 16.09.2013 - 13:16 | Scris de: Ziua News

0

Deputatul Remus Cernea, care se numără printre politicienii care protestează împotriva proiectului Roşia Montană, a declarat duminică seară că este de acord cu invitaţia la dialog lansată ieri de premierul Victor Ponta.

"Am declarat încă din 18 august că acest proiect este neconstituţional (...). Acest proiect are vicii profunde care privesc valori esenţiale, cum ar fi statul de drept, dreptul la proprietate, sunt foarte multe legi care ar trebui să fie suspendate pur şi simplu pe zona Roşia Montană pentru ca acest proiect industrial să fie demarat", a declarat duminică seară Remus Cernea la Antena 3.

Întrebat dacă este interesat să participe la dialogul propus de Ponta, Cernea a răspuns afirmativ. "Da, am spus că dialogul este absolut necesar. (...) Avem nevoie de dezbateri, acest lucru ajută societatea să se maturizeze, avem însă nevoie de dezbateri centrate în primul rând pe argumente, mai puţin pe atacuri la persoană", a notat liderul Partidului Verde, care a intrat în Parlament pe listele PSD, devenind ulterior deputat neafiliat.

Reacţia lui Remus Cernea a venit după ce premierul Victor Ponta a anunţat duminică seara că, după ce a discutat cu minerii în favoarea proiectului Roşia Montană, îşi doreşte să dialogheze şi cu reprezentanţii celor care se opun acestuia prin protestele organizate în Piaţa Universităţii. Premierul a precizat îi va contacta pe deputatul Remus Cernea şi pe preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, Nicuşor Dan, pentru ca aceştia să-şi argumenteze punctul de vedere împotriva proiectului. "Vreau să vorbesc cu ei, vreau să discutăm despre ce altă variantă ar exista, ce facem cu oamenii de acolo. Da, îmi doresc foarte mult (dialog cu reprezentanţii celor care se opun proiectului - n.r.) şi nu cred că există o soluţie în care îi exclud pe unii sau pe alţii", a subliniat liderul PSD.

Reamintim disputele privind Roşia Montană s-au înteţit, provocând proteste masive de stradă, după ce proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din respectivul perimetru a fost aprobat în şedinţa de guvern din 27 august, fiind apoi transmis Parlamentului.

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE