Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


SIGLA ACL a intrat în producţie

Postat la: 05.08.2014 - 10:29 | Scris de: Ziua News

0

SIGLA alianței electorale formate de PNL și PDL în vedera alegerilor prezidenţiale din luna noimebrie, Alianța Creștin Liberală (ACL), a intrat începând de luni în producţie.

Acum urmerează ca pe toate sediile PNL și PDL să fi pusă alături de sigla partidului și cea a ACL, transmite Ştiripesurse.ro.

Sigla ACL a apărut de altfel ieri şi pe pagina de Facebook a purtătarei de cuvânt a PNL, Alina Gorghiu, care a postat-o pe post de fotografie de copertă.

Reamintim că liderul democrat-liberal Vasile Blaga şi liderul liberal Klaus Iohannis au anunţat în mod oficial, în data de 17 iulie, că negocierile vizând fuziunea PNL-PDL s-au încheiat şi că numele noii formaţiuni va fi Partidul Naţional Liberal. Cum fuziunea nu se poate însă realiza, din punct de vedere juridic, până la alegerile prezidenţiale, din cauza timpului scurt rămas până la scrutin, cele două formaţiuni nu vor candida în luna noiembrie sub numele noului partid, ci ca o alianţă electorală. Numele acesteia este Alianţa Creştin Liberală iar protocolul ei prevede, între altele, că la alegerile prezidenţiale din toamnă, candidatul comun va avea însemnele electorale ale celor două partide şi un program electoral comun.

"Obiectivul alianţei este participarea cu un candidat si un program electoral comun la alegerile prezidenţiale din anul 2014", precizează protocolul. Documentul mai prevede că ACL îşi va desemna candidatul la prezidenţiale "în urma unor cercetări sociologice", pe baza deciziei Delegaţiei Permanente a PNL şi a Biroului Permanent National al PDL, mandatat în acest sens de către Convenţia Naţională Extraordinară a PDL. Cele două formaţiuni au de ales între liderul PNL Klaus Iohannis şi prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu.

Negocierile dintre PDL şi PNL în vederea fuziunii şi a desemnării unui candidat unic la alegerile prezidenţiale din noiembrie au demarat după ce Biroul Electoral Central a anunţat, în urma numărării a 99% din voturi, că la alegerile europarlamentare din 25 mai Alianța PSD - UNPR - PC a obținut 37.6%, PNL - 15%, PDL - 12.23%, Mircea Diaconu - 6,81%, UDMR - 6.3%, iar PMP - 6.12%.

 

 

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE