Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


113 ani de inchisoare pentru un clan de romani, in Franța: Cum au terorizat Parisul

Postat la: 23.10.2019 - 02:56 | Scris de: Ziua News

0

Douăzeci de membri ai unui clan din România care îşi exploatau copiii trimiţându-i să fure în metroul parizian au fost condamnaţi vineri la Paris la pedepse cuprinse între 4 şi 8 ani de închisoare cu executare, a anunţat marţi o sursă judiciară, informează AFP.

Aceşti bărbaţi şi femei, membri ai unuia şi aceluiaşi clan de romi sedentarizaţi, au fost condamnaţi de Tribunalul din Paris pentru "trafic de minori, posesie de bunuri furate, spălare de bani şi asocieze în scop infracţional".

Citește și: Rareș Bogdan pulverizează PSD: De asta a atacat la baionetă independența Justiției

În total, ei au fost condamnaţi la 113 de ani de închisoare, precum şi la interdicţia de a mai intra pe teritoriul francez, informează agerpres.ro.

Acest proces care a durat trei săptămâni este rodul unor investigaţii iniţiate la sfârşitul lui 2016 în faţa recrudescenţei furturilor în metroul parizian de către grupuri de adolescenţi foarte abili: minorii, între 11 şi 18 ani, sustrăgeau telefoane şi portofele de la pasageri, cel mai adesea pe scările metroului. În timp ce unul sau mai mulţi dintre ei deturnau atenţia victimelor, un altul sustrăgea obiectele şi le transmitea unor complici care se grăbeau să la ascundă, înainte ca şi ceilalţi să fugă.

Citește și: Răsturnare şocantă de situaţie în cazul Caracal: Ale cui sunt, în realitate, oasele găsite?

Aceste bande, care acţionau în special în staţiile de metrou turistice, au operat mai ales în timpul Conferinţei ONU privind schimbările climatice-21 de la sfârşitul lui 2015 şi al Campionatului European de Fotbal din 2016.

Ancheta a dus la stabilirea, în ianuarie 2017, a unei cooperări judiciare franco-române. Şase luni mai târziu, aceasta a dus la arestarea simultană, în Franţa, în România, în Spania şi în Italia, a celor mai mulţi dintre suspecţi, părinţi ai minorilor exploataţi.

Citește și: Autoritățile au descins în forță! Pericol mare pentru români! Ce au găsit

O procedură judiciară continuă împotriva altor suspecţi în România.

Valul de arestări din 2017 a dus la o reducere considerabilă a numărului de acest tip de furturi la Paris, "însă clanul s-a reconstituit în parte şi mai mulţi minori au revenit de la începutul anului", potrivit Parchetului.

Citește și: Ce se va întâmplă cu pensiile românilor – Când se va face majorarea promisă în baza Legii pensiilor .

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE