Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Acte de sabotaj vizand oleoducte submarine, acuza Damascul

Postat la: 24.06.2019 - 23:16 | Scris de: Ziua News

0

Oleoducte submarine conectate la o rafinărie în oraşul Banyas din vestul Siriei au suferit acte de sabotaj comise cu ajutorul unor ţări străine, a acuzat luni un înalt responsabil sirian, citat de France Presse potrivit Agerpres.


Fără a-i numi pe presupuşii autori ai acestor acte sau ţările care ar fi implicate, şeful adjunct al companiei siriene pentru transportul petrolului, Qais Dib, a declarat că atacul a fost un "mesaj" la adresa Damascului.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad se află sub sancţiuni economice occidentale, inclusiv un embargou asupra petrolului pe care SUA şi partenerii lor nu ezită să-l aplice uneori puternic.

Agenţia de presă siriană Sana a publicat duminică imagini care arată presupuse resturi de explozibili folosiţi împotriva conductelor petroliere din apropiere de Banyas.

"O scurgere de petrol a fost descoperită sâmbătă şi scafandrii au inspectat" fundul mării, a declarat Sana.

Ei au descoperit că "cinci oleoducte au fost deteriorate", potrivit agenţiei.

Sana a anunţat de asemenea că duminică ministrul afacerilor petroliere şi miniere Ali Ghanem a declarat că şase conducte submarine au fost avariate.

"Ideea este să fie atacată ţara noastră şi să se trimită un mesaj", a spus responsabilul sirian, precizând că lucrările de reparaţii erau deja în curs.

Siria suferă de o criză a carburanţilor de mai multe luni, exacerbată de sancţiunile impuse de ţările occidentale, cu Statele Unite în frunte.

Ţara a primit livrări de petrol iranian în acest an pentru a atenua lipsurile.

Înainte de începutul războiului în 2011, Siria era o ţară exportatoare de petrol care producea aproximativ 400.000 de barili pe zi.

Producţia ei actuală este de 24.000 de barili pe zi, un nivel mult inferior celui necesar autosuficienţei.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE