Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Amenzi usturatoare la 36 de unitati din judetul Constanta, aplicate de inspectorii ANSVSA

Postat la: 19.08.2019 - 12:00 | Scris de: Ziua News

0


 
Medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat în perioada 12-18 august, 278 de unități amplasate în cele 7 zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia. Amenzi de peste 350.000 de lei au fost aplicate pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.
 
Controalele au vizat: 211 unități de alimentație publică, 6 pizzerii, o pensiune, 7 cantine, 12 laboratoare cofetărie patiserie, 23 de magazine alimentare, 7 supermarket-uri, un depozit alimentar, 2 carmengerii, o unitate procesare lapte și 4 unități de produse congelate.
 
În urma acestor controale s-au constatat neconformități cu privire la:
- manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar;
- ambalarea și etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, în vederea depozitării și valorificării, precum și comercializarea acestora neetichetate potrivit legislației în vigoare;
- condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție;
- depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
- nedemonstrarea trasabilității produselor alimentare;
- folosirea ambalajelor, ustensilelor, recipientelor şi utilajelor în stare insalubră.
 
Pentru abaterile de la legislația sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 36 de unități, respectiv 14 restaurante, 5 unități tip fast – food, o unitate tip bufet, 4 magazine alimentare, 6 baruri, 4 braserii, o pizzerie și un supermarket, au fost sancționate contravențional, cu amenzi în valoare de 357.000 de lei.
 
În perioada mai sus menționată, au fost confiscate şi retrase de la vânzare 7 kg de produse alimentare improprii consumului uman, produse care au fost dirijate către o unitate de neutralizare.
 
„Vă reamintim că, A.N.S.V.S.A., prin intermediul D.S.V.S.A. Constanţa, pune la dispoziția celor interesați numărul de telefon al Comandamentului Sezon Estival: 0786 577 007, unde se pot face sesizări, sau se pot obține informații referitoare la diferite aspecte din domeniul siguranței alimentelor. Acest număr va funcționa în paralel cu numărul call-center-ului A.N.S.V.S.A.: 0800.826.787, apelabil gratuit, din orice rețea de telefonie.
 
Unitățile aflate pe Litoralul românesc sunt supravegheate și verificate permanent de medicii veterinari oficiali din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019”, transmit reprezentanţii ANSVSA.
 
Adina Ghencea este studentă în anul III, la Facultatea de Comunicare şi Media, din cadrul Loughborough University.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE