Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ancheta de amploare in Timis: DSP incearca sa gaseasca toti oamenii care au intrat in contact cu femeia infectata cu coronavirus

Postat la: 28.02.2020 - 17:55 | Scris de: Ziua News

0

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a transmis că femeia depistată pozitiv cu coronavirus, la Timişoara, a vizitat localitatea San Giovani Bianco din Italia, aflată la 30 de kilometri de Bergamo. Autorităţile încearcă acum să afle cu cine a luat aceasta contact după revenirea în ţară.

”Direcţia de Sănătate Publică Timiş a luat la cunoştinţă astazi, în jurul orei 14.00, de pozitivarea testului pentru COVID 19 efectuat de catre Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara unei persoane de 38 ani, sex feminin, care a vizitat localitatea  San Giovanni Bianco, aflată la 30 km de Bergamo, în perioada 19-20.02.2020”, se arată într-un comunicat al DSP Timiş, potrivit news.ro.

Începând din data de 25 februarie, femeia a prezentat tuse, iar două zile mai târziu s-a prezentat la spital unde a fost consultată.

”Din informaţiile noastre, începând cu data de  25.02.2020 persoana în cauză a prezentat subfebrilităţi şi tuse rară iar  în 27.02.2020 s-a prezentat în Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara. A fost consultată şi i s-a făcut testul pentru gripa sezonieră, care a ieşit negativ. Totodată, i s-au recoltat probe pentru testarea COVID-19, având în vedere istoricul de calatorie relativ recent în Italia, ulterior fiind lăsată la domiciliu. Astăzi în 28.02.2020 au fost prelucrate probele pentru testarea COVID-19 şi rezultatul a fost pozitiv”, mai arată sursa citată.

Potrivit DSP Timiş, femeia locuieşte singură.

”Direcţia de Sănătate Publică Timiş, a anuntat Servicul 112 în vederea transportului persoanei în cauză în condiţii de siguranţă la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara, conform metodologiei. Din primele informaţii obţinute de la pacientă, aceasta locuieşte singură. Prin personalul de specialitate, Direcţia de Sănătate Publică Timiş a demarat de urgenţă ancheta epidemiologica, deplasandu-se la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş Timişoara pentru a obţine primele informaţii în vederea stabilirii contacţilor. Ancheta se află în desfăşurare”, mai arată DSP timiş, în comunicat.

Încă două cazuri de infectare cu coronavirus au fost confirmate în România, a anunţat vineri secretarul de stat în MS Nelu Tătaru. Este vorba despre un bărbat din Maramureş şi despre o femeie din Timiş.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE