Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Angel Tilvar, la intrevederea cu Andreas Peschke: 'Relatiile economice dintre Romania si Germania sunt puternice'

Postat la: 12.09.2019 - 21:39 | Scris de: Ziua News

0

Relaţiile economice dintre România şi Germania sunt puternice, Germania fiind principalul partener comercial al ţării noastre, a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, Angel Tîlvăr, la întrevederea pe care a avut joi, la Berlin, cu Andreas Peschke, directorul Departamentului pentru afaceri europene din ministerul german de externe.

Citește și: Liviu Dragnea, la prima apariție publică după încătușare! Cum arată fostul lider PSD

Potrivit unui comunicat, cei doi oficiali au discutat despre oportunităţile de intensificare a cooperării româno-germane.

"Relaţiile economice dintre ţările noastre sunt puternice, Germania fiind principalul partener comercial al României şi un proeminent investitor în economia românească", a declarat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene, conform sursei citate.

Angel Tîlvăr a ţinut să mulţumească pentru susţinerea oferită de Germania ţării noastre în pregătirea şi exercitarea Preşedinţiei rotative a Consiliului UE.

Totodată, oficialul român a subliniat rolul esenţial pe care minoritatea germană din România îl are în dinamica relaţiilor bilaterale şi a reiterat sprijinul pe care statul român îl acordă păstrării identităţii culturale şi lingvistice a etnicilor germani din ţara noastră.

Citește și: Cutremur pe scena politică! Dezvăluirea făcută de Radu Cristescu

"România este astăzi un veritabil model intercultural la nivel european, prin politicile sale în materie de protecţie a minorităţilor", a afirmat acesta.

Andreas Peschke a menţionat, în privinţa migraţiei, că aceasta reprezintă principala problemă cu care se confruntă Germania, subliniind importanţa găsirii unei soluţii în cooperare europeană, pentru gestionarea eficientă a fenomenului, sub toate aspectele sale, mai precizează sursa citată.

Angel Tîlvăr a subliniat că este în avantajul tuturor statelor membre să abordeze consecvent şi unitar tema migraţiei, iar România susţine continuarea asistenţei UE către statele din Balcanii de Vest, pentru ca acestea să facă faţă provocărilor migraţiei.

Oficialul român a pledat pentru extinderea Uniunii Europene în zona Balcanilor de Vest, accentuând impactul pozitiv pe care aderarea ţării noastre la UE l-a avut asupra democraţiei şi economiei din România.

Citește și: Un jurnalist italian aruncă-n aer cazul Caracal: Filmarea care dovedește că Dincă a făcut trafic

"În contextul actual, marcat de provocări în vecinătatea UE, este oportun ca statele membre care susţin politica de extindere, precum România şi Germania, să îşi reafirme angajamentul faţă de procesul de extindere, ca politică esenţială a UE, contribuind la stabilitatea şi securitatea întregului continent", a afirmat preşedintele Comisiei pentru afaceri europene a Camerei Deputaţilor, potrivit comunicatului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE