Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Bici și bastoane: poliția de frontiera romana acuzata de violența impotriva migranților

Postat la: 21.09.2020 - 08:39 | Scris de: Ziua News

0

Sase sirieni și un egiptean bat la ușa unui ONG din Belgrad pentru a cere ajutor. Ei spun că au fost împinși violent înapoi în Serbia de către grănicerii români. Unul dintre ei este fără picior, amputat. El spune că ofițerii români și-au folosit propriile cârje pentru a-l bate.
Apoi, este povestea unui alt grup de migranți, care a ajuns în tabăra de migranți din Subotica, în Serbia, traversând Turcia, Grecia și Albania. El încearcă să treacă granița cu România, dar este interceptat grație utilizării camerelor termice. Se apropie unii grăniceri în uniforme întunecate. Cel mai înalt dintre agenți ține un bici în mâna dreaptă , începe să-i lovească pe nefericiți.
Ei au experimentat deja împușcăturile poliției maghiare, dar nu s-au întâmplat să fie biciuite, spun ei. Unul dintre ei aproape a pierdut un ochi.
Mărturiile colectate de diferite ONG-uri de-a lungul frontierei dintre Serbia și România, toate arată în aceeași direcție: chiar și poliția de frontieră română - precum și cele din alte țări de-a lungul rutei balcanice - folosesc violența împotriva migranților. Scrie euronews.com

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE