Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Broaste testoase de apa, observate pe canalul Litcov din Delta Dunarii (galerie foto)

Postat la: 03.08.2020 - 11:35 | Scris de: Ziua News

0

  • Broasca țestoasă de apă (Emys orbicularis) este o specie ce trăiește în apele stătătoare și în cele care au un curs lent din interiorul Deltei.
Mai multe broaşte ţestoase de apă, au fost observate în toată splendoarea lor, pe canalul Litcov din Delta Dunării. 

Broasca țestoasă de apă (Emys orbicularis) este o specie ce trăiește în apele stătătoare și în cele care au un curs lent din interiorul Deltei. Se hrănește cu diverse specii de insecte acvatice, scoici, viermi, raci, mormoloci și mai rar cu peștișori.

Carapacea este bombată, de culoare neagră, uneori cu pete galbene, iar partea de dedesubt (plastronul) este negru-cafeniu. Principala amenințare la adresa acestei specii o constituie degradarea habitatelor. Este un foarte bun indicator ecologic pentru calitatea apelor, fiind un animal deosebit de sensibil la poluare.

Păstrarea nealterată a habitatelor și informarea publicului larg despre importanța ecologică a acestei specii reprezintă acțiunile principale în protecția broaștei țestoase de apă.

Sursa foto: Facebook/ ARBDD - Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE