Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Cehia inregistreaza o noua crestere a numarului de cazuri de COVID-19

Postat la: 05.08.2020 - 13:40 | Scris de: Ziua News

0

Republica Cehă a raportat marţi cea mai mare creştere zilnică a cazurilor noi de coronavirus de la sfârşitul lunii iunie şi până în prezent, transmite miercuri Reuters potrivit Agerpres.

Această ţară din Europa Centrală are o populaţie de 10,7 milioane şi a raportat 290 de noi cazuri de infectare marţi, conform datelor Ministerului Sănătăţii de la Praga. Numărul total al cazurilor de infectare raportate în Cehia de la începutul epidemiei a ajuns la 17.286. Dintre acestea, 11.812 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi, iar 383 au fost declaraţi morţi de COVID-19.

Aproximativ un sfert dintre noile cazuri, 77, provin din estul regiunii Moravia-Silezia, la graniţa cu Polonia, unde numeroase cazuri au apărut recent în rândul minerilor şi familiilor lor.

Numărul total de cazuri active a atins 5.091. Unii epidemiologi au sugerat că virusul a devenit mai slab, invocând numărul relativ mic de persoane care necesită spitalizare - în prezent 123.

De asemenea, numărul zilnic al celor care au murit din cauza coronavirusului a fost mai mic de 5 din 20 mai şi până în prezent.

Însă, oficiali din domeniul sănătăţii au avertizat că unele măsuri luate pentru a stopa infectările ar putea fi reimpuse la sfârşitul perioadei vacanţelor de vară, atunci când oraşele devin mai aglomerate şi începe şi noul sezon gripal.

Responsabilul cu sănătatea publică din Praga, Zdenka Jagrova, a declarat pentru cotidianul Pravo, că locuitorii capitalei vor trebui să poarte măşti din nou în spaţiile publice închise, aşa cum sunt magazinele şi mijloacele de transport în comun.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE