Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Comisia pentru buget-finante din Senat va lua in discutie obiectiile la OUG 114/2018

Postat la: 18.02.2019 - 21:24 | Scris de: Ziua News

0

Comisia pentru buget-finanţe din Senat va lua în discuţie obiecţiile care stau la baza cererii comunităţii bancare de respingere a prevederilor cuprinse în ordonanţa de urgenţă prin care se instituie taxa asupra activelor financiare, cât şi a dispoziţiilor cuprinse în acest act normativ, a decis luni Biroul permanent al Senatului, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultim moment al lui Traian Băsescu la adresa lui Mihai Gâdea și Mircea Badea: ‘Rupeți-vă în direct hainele de pe voi’

"Comunitatea bancară (n.r. - Asociaţia Română a Băncilor (ARB) şi Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR)) resping prevederile cuprinse în OUG 114/2018 prin care se instituie taxa asupra activelor financiare, solicitând Senatului României respingerea prin lege a dispoziţiilor cuprinse în ordonanţă şi manifestându-şi totodată disponibilitatea pentru dialog şi colaborare în vederea identificării altor soluţii, constructive, care să corespundă obiectivelor declarate ale Guvernului României fără a periclita stabilitatea sistemului bancar şi a economiei în general", se arată în scrisoarea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR).

Potrivit documentului citat, există un risc ridicat ca taxa pe activele financiare ale băncilor să producă efecte negative în lanţ în economie, cu impact direct în reducerea creşterii economice sau chiar intrarea într-o perioadă de recesiune, reducerea investiţiilor private, scăderea drastică a pieţei imobiliare cu falimentele inerente, pierderea de locuri de muncă, reducerea masei de impozitare legată de reducerea activităţii economice şi implicit reducerea bazei de taxare cu efect direct asupra resurselor bugetare.

Consideraţiile comunităţii bancare atât cu privire la "oportunitatea proiectului, în impactul introducerii taxei pe activele financiare, cât şi asupra legalităţii şi constituţionalităţii acestuia" au avut în vedere proiectul pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri financiar-bugetare - proiectul aflat în procedură legislativă la Senat, ce vizează OUG prin care se introduce taxa pe activele financiare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE