Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Criza se adancește in R. Moldova - Igor Dodon, apel DISPERAT: 'Mai bine demisionati, nu trebuie sa fiti complicii uzurpatorilor'

Postat la: 13.06.2019 - 09:15 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon face apel la funcţionarii publici, la colaboratorii structurilor de forţă, la militari, să lanseze procesul de transmitere paşnică a puterii şi în fiecare minister, departament, agenţie, să fie luate decizii de recunoaştere a noului Guvern iar acestea să fie anunţate public, garantându-le că nimeni nu îi va pedepsi. El le sugerează angajaţilor din instituţiile de stat ca mai bine să demisioneze decât să fie ”complicii uzurpatorilor”.

”Mă adresez tuturor funcţionarilor publici, colaboratorilor structurilor de forţă, militarilor: dumneavoastră puteţi deveni elementul de bază care va lansa procesul de transmitere paşnică a puterii, dumneavoastră puteţi salva ţara de destabilizare! În fiecare minister, departament, agenţie, luaţi decizii de recunoaştere a noului Guvern şi declaraţi public despre aceasta. Vă garantez că nimeni nu vă va pedepsi pentru aceasta! De asemenea, mă adresez către conducătorii instituţiilor de stat, ministerelor, departamentelor, către procurori şi judecători, inclusiv celor de la Curtea Constituţională: pe mulţi vă cunosc personal şi sînt convins că printre dumneavoastră sînt persoane oneste şi corecte. Mai bine demisionaţi, nu trebuie să fiţi complicii uzurpatorilor! Moldova păşeşte într-o nouă eră! Moldova are viitor!”, scrie Dodon pe Facebook.

Gigel Ştirbu (PNL), după ce a făcut senzaţie la citirea moţiunii de cenzură cu ochelarii galbeni: 'Îmi pun cercel și îmi iau și trotinetă'

El subliniază că minoritatea nu trebuie să conducă majoritatea şi că atât în interiorul Republicii Moldova, cât şi în exterior,  este exprimată o susţinere clară noului Parlament şi Guvern legitim care reprezintă interesele majorităţii covîrşitoare a concetăţenilor. Igor dodon susţine că noua guvernare legitimă este susţinută de principalii  parteneri externi: Rusia, Canada, statele europene, Comisia Europeană, Consiliul Europei, iar în asemenea condiţii, unica decizie corectă va fi transmiterea paşnică a puterii către noul Parlament şi Guvern legitim.

”Comunitatea online a ţării noastre se declară aproape în unanimitate pentru Guvernul Maiei Sandu. Ştiu că 80% din funcţionarii de stat sunt, de asemenea, de partea noii guvernări, însă conducătorii lor se tem de represiuni din partea guvernării care pleacă şi care nu are nicio şansă de a se menţine. Partidul Democrat şi reprezentanţii săi nu mai au dreptul să se numească guvernare. Cei trei ani de guvernare distructivă a democraţilor s-au finalizat! Republica Moldova nu va mai fi aşa cum a fost pînă la 8 iunie 2019”, argumentează Igor Dodon.

El se declară convins că cetăţenii R.Moldova nu vor permite PDM să guverneze ţara şi mai departe.

”Ba mai mult, şi democraţii înţeleg acest lucru, cu excepţia conducerii partidului care, nu se ştie de ce, continuă să-şi facă iluzii”, spune preşedintele Republicii Moldova.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE