Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Donald Trump declanșeaza NEBUNIA in SUA: și-a grațiat fostul consilier

Postat la: 11.07.2020 - 13:32 | Scris de: Ziua News

0

Preşedintele SUA Donald Trump i-a comutat pedeapsa cu închisoarea fostului său consilier Roger Stone, condamnat în februarie la trei ani şi patru luni de închisoare în cadrul anchetei privind ingerinţa rusă în campanie prezidenţială din 2016.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

"Preşedintele Donald J. Trump a ordonat o măsură de clemenţă executivă pentru a-i comuta pedeapsa nedreaptă lui Roger Stone. El a suferit destul. Acum este un om liber", a anunţat Casa Albă într-un comunicat.

Roger Stone ar fi trebuit să înceapă executarea pedepsei săptămâna viitoare, relatează BBC.

În februarie, imediat după condamnarea lui Stone, Donald Trump a explicat că intenţionează să îl graţieze pe fostul său colaborator în vârstă de 67 de ani.

Pe 15 noiembrie 2019, un juriu format din nouă femei şi trei bărbaţi l-a găsit vinovat pe Stone pentru toatele cele şapte capete de acuzare referitoare la minţirea Congresului, obstrucţionarea justiţiei şi intimidarea martorilor. Acuzaţiile provin din investigaţia consilierului special Robert Mueller, care prezintă amestecul Rusiei în alegerile din 2016 pentru susţinerea candidaturii lui Trump. Stone este unul dintre mai mulţi asociaţi ai lui Trump acuzaţi în ancheta lui Mueller.

Martorul pe care l-a intimidat Stone este un realizator de radio numit Randy Credico, care a fost chemat să fie audiat în Congres şi să vorbească cu FMI în legătură cu amestecul Rusiei în alegeri.

În emailuri şi mesaje text, Stone i-a spus lui Credito, printre altele: ”Pregăteşte-te să mori”, ”Eşti un şobolan. Un turnător”, şi ”Obstrucţionează”.

În cursul audierii, Trump s-a plâns pe Twitter că Departamentul de Justiţie ar fi trebuit să îi pună sub acuzare pe fostul şef al FBI James Comey şi pe fostul adjunct  al acestuia Andrew McCabe, pentru minciuni. Departamentul de Justiţie a optat să nu îi pună sub acuzare pe cei doi.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE