Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dosar penal pentru o balastiera neautorizata ce extragea agregate minerale din albia raului Vedea

Postat la: 20.09.2019 - 19:32 | Scris de: Ziua News

0

Poliţiştii au deschis dosar penal după un control la o balastieră neautorizată care exploata agregate minerale din albia râului Vedea, în comuna Tufeni, de unde balastul extras era încărcat în camioane şi vândut ilegal, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, la un control efectuat în ziua precedentă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au găsit trei persoane lucrând la balastiera ilegală de la Tufeni, din albia râului Vedea.

Cele trei persoane găsite lucrând la balastieră au vârste între 24 şi 55 de ani, toţi sunt din judeţul Teleorman şi sunt angajaţi ai unei firme din judeţul Argeş.

Ei extrăgeau balast din albia râului apoi îl încărcau în camioane cu un utilaj tip Vola spre a fi vândut apoi nerespectând condiţiile legale.

"Din verificările efectuate a rezultat faptul că societatea comercială nu deţinea autorizaţie de gospodărire a apelor, autorizaţie de mediu, permis de exploatare, documente necesare pentru desfăşurarea activităţilor de extragere şi valorificare a agregatelor minerale. Având în vedere aspectele constatate, în cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul nerespectării prevederilor Legii nr.107/1996 a apelor, Legii nr.85/2003 a minelor şi OUG nr.195/2005 privind protecţia mediului", precizează sursa citată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE