Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Dosarul Valcov si-ar putea gasi traiectoria - Judecatorii ICCJ vor stabili ce fac cu dosarul dupa motivarea CCR privind completurile specializate

Postat la: 15.10.2019 - 08:08 | Scris de: Ziua News

0

Dosarul lui Darius Vâlcov, fostul consilier pe probleme economice al Vioricăi Dăncilă se reia, marţi, la completul de cinci judecători de la ICCJ, când magistraţii trebuie să stabilească ce se întâmplă cu speţa după ce CCR a publicat motivarea deciziei prin care a stabilit un conflict de natură constituţională.

Concret, la completul de cinci judecători se află apelul procurorilor DNA dar şi a celor condamnaţi în dosarul lui Darius Vâlcov, iar cazul a fost amânat în luna septembrie, magistraţii stabilind să aştepte motivarea Curţii Constituţionale.

Astfel, în raport de motivarea CCR cei cinci judecători stabilesc dacă vor continua judecarea apelului sau desfiinţează decizia primei instanţe, completul de trei judecători de la ICCJ prin care l-au condamnat pe Vâlcov la opt ani, şi impun rejudecarea de la zero a dosarului.

În luna iunie, la ultimul termen judecat în faza apelului judecătorii au dezbătut probele cerute  în apărarea lor de către cei judecaţi.

După analizarea acestora completul de cinci judecători a acceptat audierea ca marotri în apărarea lui Vâlcov a martorilor Theodor Berna, Andrei Ovidiu Ramba, Virgil Christian Ramba, Blasco Vicente Espeletta şi Vasile Blaga.

Pe 3 iulie 2019, Curtea Constituțională a stabilit că există un conflict între Parlament și ÎCCJ și a anunțat că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.

Pe 8 februarie 2018, fostul ministru al Finanţelor şi fost consilier de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, a fost condamnat, în primă instanţă, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), la opt ani de închisoare.

Darius Vâlcov a fost trimis în judecată în anul 2015, de către procurorii DNA, fiind acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE