Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Drumarii din Iași vor monitoriza traficul greu cu ajutorul cantarelor portabile

Postat la: 18.06.2019 - 12:48 | Scris de: Ziua News

0

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi au informat, marţi, că Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor (DJADP) a cumpărat două sisteme moderne de cântărire, potrivit Agerpres.


Directorul DJADP Iaşi, Ciprian Ciucan, susţine că măsura este necesară pentru a evita deteriorarea şoselelor din cauza maşinilor de mare tonaj care nu respectă limita de încărcare. 

Conform sursei citate, platformele, de producţie franceză, sunt de ultimă generaţie şi vor fi puse în funcţiune în zilele următoare. 

Dispozitivele sunt formate din platforme de cântărire, covoare rulabile de acces, sistem informatic, unitate de procesare cu imprimantă integrată, un sistem GPS care furnizează locaţia în timp real şi unul pentru monitorizarea audio-video. Datele obţinute ca urmare a verificărilor vor fi stocate pe durată nelimitată, iar procesele verbale emise vor fi înregistrare fără a exista posibilitatea de ştergere sau modificare ulterioară a acestora.

Citește și: Scene șocante la Costinești - O femeie a fost înjunghiată în urma unui conflict spontan avut cu un bărbat

Pentru achiziţia acestor dispozitive s-au investit 300.000 de lei. 

"Cu ajutorul acestor dispozitive ne vom asigura că vor fi respectate regulile şi în ceea ce priveşte traficul camioanelor de mare tonaj. Vor fi controale permanente şi sistematice pe toate drumurile din judeţ. Se fac investiţii în drumurile judeţene dar pentru ca şoferii să beneficieze de aceste lucrări este nevoie de responsabilitate şi responsabilizarea tuturor participanţilor la trafic. Dacă un drum a fost proiectat să suporte o masă de 30 de tone, atunci transportatorul trebuie să respecte acest lucru, nu să încarce maşina cu 60 sau 70 de tone", a declarat directorul DJADP.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE