Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Europa stabilește un nou RECORD NEGRU: Pentru prima data a depașit 150.000 de infectari zilnice

Postat la: 18.10.2020 - 10:48 | Scris de: Ziua News

0

Europa a depășit vineri totalul de 150.000 de cazuri zilnice de coronavirus, la doar o săptămână după raportase pentru prima dată 100.000 de cazuri – potrivit unui bilanţ al Reuters – cu țări precum Franța, Germania confirmând zilnic un număr record de infecții săptămâna aceasta.

O mare parte a Europei a înăsprit restricţiile, adoptând inclusiv măsuri precum închiderea sau comandarea închiderii timpurii a barurilor, dar acum ratele crescânde de infecție pun la încercare și hotărârea guvernelor de a menține în funcţiune școlile și asistența medicală non-COVID, scrie rador.ro.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

La nivel global, totalul cazurilor a crescut vineri cu peste 400.000 pentru prima dată, o creștere record într-o singură zi. Ca regiune, Europa raportează mai multe cazuri zilnice decât India, Brazilia și Statele Unite împreună. Creșterea se explică parțial prin mult mai multe teste decât s-a făcut în cursul primului val al pandemiei. Marea Britanie, Franța, Rusia, Țările de Jos, Germania și Spania au raportat aproximativ jumătate din noile cazuri din Europa săptămâna aceasta, potrivit aceluiaşi bilanț al Reuters.

Franța, care a anunţat cea mai mare medie pe șapte zile a cazurilor noi din Europa, cu 21.210 infecții pe zi, a raportat joi 30.621 de cazuri. Președintele francez Emmanuel Macron a ordonat miercuri ca o treime din populația Franței să fie supusă unor restricţii de circulaţie, măsura urmând să intre în vigoare începând de sâmbătă.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății

Marea Britanie raportează o medie pe șapte zile de 16.228 de cazuri noi pe zi și a introdus un sistem pe mai multe niveluri de restricții mai dure în unele zone. Germania a raportat recorduri zilnice de infectări de trei ori în această săptămână, raportând joi mai mult de 7.000 de cazuri zilnice pentru prima dată. Sâmbătă s-a confirmat un număr record de 7.830 de cazuri noi, potrivit Institutului Robert Koch (RKI) pentru boli infecțioase.

Conform standardelor europene, Germania a înregistrat rate de infecție și deces relativ scăzute până în prezent în timpul pandemiei, dar cancelarul Angela Merkel a avertizat că s-ar putea ajunge 19.200 de infecții pe zi dacă tendințele actuale continuă.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

În prezent, Europa înregistrează peste 17% din totalul cazurilor de coronavirus la nivel global și aproape 22% din decesele din întreaga lume. Cele cinci țări care au raportat cele mai multe decese în Europa sunt Marea Britanie (43.429), Italia (36.427), Spania (33.775), Franța (33.134) și Rusia (23.723).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE