Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Europarlamentar PSD: Romania a pierdut trenul aderarii la zona euro. Bulgaria și Croația sunt in grafic

Postat la: 11.07.2020 - 14:24 | Scris de: Ziua News

0

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, arată că România a pierdut trenul aderării la zona euro, asta în timp ce țări apropiate de noi, Bulgaria și Croația, au intrat deja în anti-camera zonei euro.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 86: A început DICTATURA! Statul poate să-ți ia copiii

”România a pierdut trenul aderării la zona euro. Bulgaria și Croația au intrat în anti-camera zonei euro aderând la ERM-2 (mecanismul ratelor de schimb). Dacă vor respecta recomandările specialiștilor vor intra în zona euro în doi ani. Acest lucru va aduce acestor țări un plus de stabilitate economică și accesul la miliarde de euro disponibile pentru țările membre.

Între timp, România este în situația ca pentru prima dată să nu respecte niciun criteriu de aderare la zona euro. Avem un ministru al Finanțelor care se laudă cu scăderea inflației generată de scăderea consumului provocat de criză. Niciun plan. Nicio reacție. Sub guvernarea liberală ne îndepărtăm tot mai mult de Europa: nu suntem în zona euro, nimic pe Schengen, frontiere închise, în topul creșterii șomajului și cu rată scăzută de absorbție a fondurilor europene.

În urmă cu aproape doi ani am insistat, în calitate de ministru al afacerilor europene, asupra creării unui plan de aderare la zona euro. Iată că stânga a lăsat României o strategie aprobată de toată lumea dar nu avem din păcate decidenții care să poată aplica respectivele măsuri. România pierde din nou. Dreapta s-a lăudat în ultimii ani că are relații la Bruxelles, dar la ce ne ajută lauda aceasta acum. Totul a fost o minciună. Cu lucruri bune, și cu greșeli pe care le-am criticat public și pe care trebuie să le recunoaștem pentru a merge înainte, stânga poate și trebuie să își asume aducerea României mai aproape de nucleul dur al Europei și profita astfel de fondurile disponibile pentru a se dezvolta.”, arată Victor Negrescu.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE