Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Gabriel Oprea denunța o manipulare: Cauza care se judeca acum e despre accidentul rutier in care a murit Bogdan Gigina. ICCJ a decis definitiv in cazul meu

Postat la: 11.07.2020 - 15:08 | Scris de: Ziua News

0

Fostul vicepremier pentru securitatea națională și ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, denunță o avalanșă de informații false în cazul său. El susține că ceea ce se judecă acum în instanță e cauza accidentului rutier propriu-zis în care a care a murit fostul polițist Bogdan Gigină și nu legătura dintre atribuțiile sale de serviciu și accidental rutier deoarece acest dosar a fost deja închis definitive de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Vezi și: Gabriela Firea, acuzații EXPLOZIVE la adresa Ministerului Sănătății: Mai puțină MANIPULARE! Dau date FALSE

”În legătură cu dosarul privind accidentul rutier din octombrie 2015, facem următoarele precizări:

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit prin hotărâre definitivă (Incheierea nr. 348 din 8 iunie 2018), cu autoritate de lucru judecat, că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

Potrivit rechizitoriului DNA, vicepremierul pentru securitate națională și ministrul de interne la acel moment, se întorcea, în seara zilei de 20 octombrie 2015, în jurul orei 19.30, de la o activitate pe linia securității naționale, care avusese loc la o unitate militară din Băneasa.

Tot în rechizitoriu, care este public, se arată foarte clar că viteza de deplasare a automobilului în care se afla ministrul de interne, era sub 60 km/h, deci mai mică decât viteza maximă admisă legal. Din rechizitoriu reiese, de asemenea, că polițistul a fost atenționat de către colegii de dispozitiv în legătură cu existența gropii în carosabil, așa cum reiese și faptul că groapa respectivă nu era semnalizată potrivit prevederilor legale.

În urma tragicului accident, politistul motociclist a fost avansat post-mortem de catre ministrul de interne, care a dispus ca sotia politistului sa fie angajata in Ministerul Afacerilor Interne si toate drepturile sa fie acordate familiei.

Orice alte informații pot fi solicitate poliției rutiere, care a organizat deplasarea respectivă printr-un plan de măsuri.

După deschiderea dosarului accidentului de catre DNA, domnul Gabriel Oprea a demisionat din functia de senator, desi Senatul votase impotriva inceperii urmaririi penale in cazul sau si s-a pus la dispozitia justitiei.

Cauza care se va judeca la tribunal pe fond este accidentul rutier.

Decizia ICCJ din anul 2018 - cu autoritate de lucru judecat - este, desigur, în continuare valabilă: nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu de către domnul Gabriel Oprea, în funcția de vicepremier pentru securitate națională și în cea de ministru al afacerilor interne și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul.

Toate informatiile din acest comunicat de presă se regăsesc în dosarul cauzei și considerăm că este corect ca cititorii să cunoască realitatea.

Pentru informarea corectă a opiniei publice, va rugăm sa publicați integral aceste precizări.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE