Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Industria prelucratoare a crescut pentru prima oara de la inceputul lui 2019

Postat la: 03.08.2020 - 12:00 | Scris de: Ziua News

0

Activităţile industriei prelucrătoare din zona euro au revenit în iulie la creştere pentru prima oară de la începutul anului 2019, susţinute de redresarea cererii după relaxarea restricţiilor impuse de guverne pentru a ţine sub control răspândirea noului coronavirus, potrivit datelor IHS Markit publicate luni, transmite Reuters potrivit news.ro.

Peste 18 milioane de oameni au fost infectaţi cu noul coronavirus, dar guvernele europene au relaxat o parte dintre măsurile care au blocat mari părţi din economia regiunii.

Pentru a susţine economia devastată, Banca Centrală Europeană a intensificat măsurile sale de stimulare, în timp ce liderii Uniunii Europene au convenit înfiinţarea unui fond de redresare în valoare de 750 de miliarde de euro.

Cu toate acestea, economia zonei euro s-a contractat în trimestrul al doilea cu un ritm record de 12,1%, potrivit datelor publicate vineri de biroul european de statistică Eurostat, în timp ce analiştii intervievaţi de Reuters prognozau un declin de 8,1%.

Fabricile par să joace un rol în redresarea activităţilor economice.

Indicele final privind intenţiile de achiziţii ale managerilor (PMI), calculat de IHS Markit, a avansat în iulie la nivelul de 51,8, de la 47,4, depăşind pragul de 50 de puncte care separă creşterea de contracţie pentru prima oară din inuarie 2019.

Indicele semnal se situase la nivelul de 51,1.

Un indice care măsoară producţia, inclus în indicele compozit PMI care va fi publicat miercuri, a urcat de la nivelul de 48,9 la 55,3, cel mai ridicat nivel atins din aprilie 2018.

”Fabricile din zona euro au raportat un început foarte bun pentru trimestrul al treilea, producţia avansând în cel mai rapid ritm din ultimii peste doi ani, datorită creşterii încurajatoare a cererii”, a declarat Chris Williamson, economis ef pentru afaceri la IHS Markit.

”Creşterea comenzilor noi a depăşit de fapt producţia, sugerând că în luna august vor avea loc noi creşteri ale producţiei”, a adăugat Williamson.

Indicatorii referitori la perspective sunt în general pozitivi, dar autorităţile vor fi probabili îngrijoraţi de reducerea forţei de muncă de către companii, ritmul fiind unul dintre cele mai accentuate din istoria de 23 de ani a sondajului. Indicele referitor la angajări a urcat de la 41,3 la numai 42,9.

”Datele referitoare la locurile de muncă rămân un motiv major de îngrijorare, mai ales că piaţa muncii va fi esenţială pentru determinarea parcursului redresării economice”, a spus Williamson.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE