Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


LIVE VIDEO-TEXT: Agricultorii anunta proteste! Mesajul Grupului de Initiativa Civica al Producatorilor Agricoli Dobrogeni (galerie foto)

Postat la: 03.08.2020 - 12:24 | Scris de: Ziua News

0

  • Agricultorii dobrogeni vor organiza acțiuni de protest, în perioada următoare, pentru că situația generată de secetă este fără precedent, iar Guvernul amână, în continuare, sprijinirea și protejarea producătorilor agricoli în fața creditorilor.

UPDATE 3

Teodor Ichim, fermier in Dobrogra, zona Negru Vodă și Adamclisi - În Dobrogea este o situație de calamitate. Este o situație gravă. Întoarcem a doua cultură. Suntem în fața înființării noului an agricol - o a treia cultură. Anul acesta nu am avut niciun venit. Dobrogea este cea mai aridă zonă a României. Pe de alta parte, Dobrogea este o zonă unde fermele sunt mari, au salariați și se plătesc taxe la stat. Privind un studiu al unei firme care conștruieste eoliene, din cauza temperaturilor diferențiate dintre aer și uscat, aerul rece ridicat de deasupra apei se ridică dupa ce își crește temperatura, venind alt aer rece. Se creează astfel o presiune atmosferică.

Pe fondul ăsta, toate parcurile eoliene sunt înființate în Dobrogea. Presiunea este ca o piatră aruncată în râu, a mai spus Ichim.

 El a mai spus că dorește ca guvernanții să vadă ce gravă e situația.

 Vă rugăm luați măsuri față de fermierii din Dobrogea pentru ca situația e mult mai gravă, a conchis Ichim.

UPDATE 2

Răzvan Filipescu
a luat cuvântul, în calitate de fermier și inițiator al grupului de inițiativă civică.

Din păcate astăzi ne uneste un lucru nefericit - situația dramatică a agriculturii din Dobrogea. Le mulțumesc numeroșilor fermier din zonele limitrofe care s-au alăturat.

Urmare a faptului că inițiativa privind amânarea ratelor a fost contestată, solicităm o OUG pentru suspendarea ratelor pentru o perioadă de minim un an de zile. Din punctul nostru de vedere, este o măsură bună. Nu are niciun impact bugetar, ci poate fi chiar un beneficiu.

Suspendarea ratelor este similara cu cea acordată în luna martie, pentru persoanele fizice și juridice. Avantajul acestei măsuri este și acela că vine în întâmpinarea băncilor. În lipsa acestei măsuri, băncile ar fi obligate să facă restructurări de credite. Ar veni în avantajul lor ca nu ar mai calcula provizioane. 99% vom fi pe pierderi. Dobrogea este o zona specială. Peste 450.000 de hectare sunt afectate la nivelul județului Constanța, o treime din suprafața totală afectată la nivel național.


UPDATE 1

La eveniment sunt prezenți Theodor Ichim, Mircea Chipăilă, Zamfir Cornel, Dan Anton, Răzvan Filipescu, Dragoș Maftei, Ștefan Cămară, plus alte câteva zeci de fermieri afectați de secetă și nu numai.


În aceste momente, are loc o conferință de presă a Grupului de Inițiativă Civică al Producătorilor Agricoli Dobrogeni (Theodor Ichim, Mircea Chipăilă, Zamfir Cornel, Dan Anton, Răzvan Filipescu, Dragoș Maftei, Ștefan Cămară).

Agricultorii vor organiza acțiuni de protest, în perioada următoare, pentru că situația generată de secetă este fără precedent, iar Guvernul amână, în continuare, sprijinirea și protejarea producătorilor agricoli în fața creditorilor.

Mesajul agricultorilor: Ieșim în stradă! Blocăm drumurile!

Solicităm emiterea unei Ordonanțe de Urgență / act normativ în regim de urgență care să prevadă următoarele: Prin derogare de la prevederile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 288/2010, cu modificările și completările ulterioare, și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 52/2016 privind contractele de credit oferite consumatorilor pentru bunuri imobile, precum și pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 50/2010privind contractele de credit pentru consumatori, cu modificările ulterioare, și ale Ordonanței Guvernului nr. 51/1997 privind operațiunile de leasing și societățile de leasing, republicată, obligația de plată a ratelor scadente aferente împrumuturilor, reprezentând rate de capital, dobânzi și comisioane, cu modificările și completările ulterioare acordate debitorilor afectați de toate tipurile de secetă, inundații și/sau orice alt tip de calamitate naturală de către creditori, se suspendă la cererea debitorului cu până la 18 luni, prin prelungirea corespunzătoare a maturității creditului, fără costuri suplimentare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE