Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x


Ministrul Muncii pregateste proiectul de lege: Se interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat

Postat la: 07.12.2019 - 18:24 | Scris de: Ziua News

0

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a declarat în această seară, că pregătește un proiect de lege prin care se interzice cumularea pensiei cu salariul de la stat:
 
„După ce primește pensia, se angajează tot într-o instituție publică, de unde vine concluzia că poate munci”
 
„Da, se lucrează la un proiect de lege, în cadrul echipei mele, la Ministerul Muncii, am făcut o primă lectură a unei variante pe care echipa mea mi-a prezentat-o. Urmează să o finalizăm, pe măsură ce colectăm toate informațiile legate de persoanele cărora li s-ar aplica o asemenea prevedere și, în foarte scurtă vreme, voi prezenta o propunere coerentă colegilor mei de cabinet, urmând să decidem care este forma finală, respectiv calea, în ce măsură va fi prins într-un proiect de lege transmis Parlamentului, va fi prins într-o altă formă de reglementare. Deocamdată suntem în plin proces de elaborare a unei variante”, a declarat Violeta Alexandru.

„Are legătură în primul rând cu faptul că trebuie să existe o justă măsură pentru cei care deși au vârsta la care pot lucra, beneficiază de pensie, după care se angajează tot în sistemul public, are legătură cu justețea unei măsuri față de o situație dată în care o persoană, deși în plină forță de muncă, după ce primește pensia, se angajează tot într-o instituție publică, de unde vine concluzia că ea poate munci în continuare . Acesta este principalul raționament care m-a determinat să mă apuc de elaborarea unui asemenea proiect”, a mai spus ministrul.

Actul normativ ar urma să fie trimis la celelalte ministere pentru a primi un punct de vedere.

Sursă foto: Facebook/ Violeta Alexandru
 
DIN ACEEASI CATEGORIE...
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORADIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE